Реклама / Ads
2| 28952 |28.05.2007 АКТУАЛНО

Слух за любовна афера по политическите върхове тресе елита, скандалът гръмва всеки момент

.
Моника Янова-Йосифова се развежда с банкера Венцислав Йосифов заради държавен и партиен функционер, твърдят хора от хайлайфа. Връзката е от няколко месеца, но двамата съблюдавали законите на конспирацията и опазили тайната дълго време. Чух подобни твърдения, но те са пълен абсурд, каетегорична е самата Моника Йосифова. Хора от БСП тиражират лъжи в навечерието на изборите за евродепутати, признаха
 
Гореща новина обикаля хайлайф средите в столицата от няколко седмици. Става дума за развод между Моника Янова – Йосифова, собственик на „ПР енд медиа” и ексшефа на Първа частна банка Венцислав Йосифов, научи „Фрог нюз”. Шоковата информация обаче е, че причина за раздялата, е любовна афера на бившата журналистка с високопоставен човек на „Позитано” 20 и член на правителството. Връзката била от няколко месеца, но двамата влюбени се срещали толкова конспиративно, че и най-близките сътрудници на известния политик се усетили едва преди седмица. В Националната служба за охрана обаче засекли зачестилите контакти между двамата, но си траели, защото знаели, че заради изтървана информация от личния живот на държавните мъже, техни колеги са били уволнявани и пращани в девета глуха. За всеки случай обаче случаят бил докладван на президентът Георги Първанов. Той не бил очарован от чутото. Запознати с кухнята на "Дондуков" 1 споделили, че преди година държавният глава имал големи главоболия със своето вице - ген. Ангел Марин, който също се забъркал в любовна афера със секретарка, която заплашвала да прерастне в огромен скандал заради родено бебе от същата жена. Тогава Първанов се намесил решително, за да предотврати последствията от подобна издънка. Дори не искал Марин да му е отново вице, но ДПС, чиято номинация е ракетния генерал, упражнили натиск той отново да е вицепрезидент.
Моника се омъжи за Венцислав Йосифов преди години, когато той бе на върха във финансовите среди, а тя бе още репортерка в пресгрупа „168 часа”. Младата журналистка напусна професията и се отдаде на семейството си. Роди две деца, момче и момиче, кръстени съответно Венцислав и Моника. Преди три години се захваща с ПР бизнес и създава собствена агенция „ПР енд медиа”. Само за няколко месеца успява да сгази като валяк конкуренцията на пазара и вече е сред най-силните в бранша. Нейни колеги твърдят, че само през 2006 г. фирмата на Йосифова е спечелила от клиенти между 8 и 10 млн. лева. Нейната фирма бе избрана да води и кандидат-президентската кампания на Георги Първанов. Освен това агенцията й прави ПР-а на три министерства. Говори се също, че тя се грижи за имиджа на „Кремиковци”, на банки и известни фирми. Името й бе забъркано в скандал около предоставен от нея офис и компютри на пресцентъра „България в ЕС”. Имало съмнения, че въпросната сделка е станала „на тъмно”, с личното съдействие на премиера Сергей Станишев. Електронният портал „Европа” тогава се опита да разплете интригата, но нито от Моника, нито от кабинета на премиера дали отговор на запитванията. Според информация на колегите от „Медиапул” пък „ПР енд медиа” е получила хонорара си за кандидат-президентската кампания чрез спечелен конкурс по комуникационна стратегия от Министерствотона финансите, в размер на 2,25 млн. лева. Йосифова отрича категорично тези твърдения. Две от фирмите, които също участвали в надпреварата обаче, са завели дела срещу начина на провеждане и определяне на победителя в конкурса. Според запознати съдът на първа инстанция се произнесъл в полза на „ПР енд медиа”.
Хора от „Позитано” 20 предрекоха драматични събития около новата любовна история, която въвлякла в сърдечен роман толкова значима за страната фигура. Разбираме Моника, но не разбираме него, бе краткия отговор на функционер от БСП пред „Фрог нюз”.
Самата аз чух някакви подобни слухове, но ви уверявам, че минават границата на абсурдното, заяви пред "Фрогнюз" Моника Йосифова. За търсачите на сензации бих съобщила, че преди дни съпругът ми стана щастлив дядо на внучка София, която е рожба на дъщеря му от първия брак. Аз пък станах баба, макар че съм на 35 години, допълни Моника Йосифова. Бизнес дамата е категорична, че за никакъв развод неможе и дума да става, тъй като отношенията и чувствата между нея и съпруга й са все така силни, каквито са били в началото на връзката им.
Има среди в БСП, които няма да простят  участието на "ПР енд медиа"  в предизборната кампания на президента Първанов, коментираха  депутати от левицата.  Според тях слуховете са опит за манипулиране на общественото мнение в навечерието на вота за евродепутати. В същото време те признаха, че Йосифова няма никакви ангажименти със столетницата по повод евроизборите. Тя работела за НДСВ, което дразнело още повече групички на "Позитано" 20.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7318 |23.04.2024 Д-р Александър Симидчиев пред ФрогНюз: Имаме нужда от дозирана и научно базирана реакция спрямо ситуацията с коклюша . 9| 28939 |22.04.2024 Падна плочата с една от най-гoлемите исторически лъжи. Демонтажът на МОЧА продължава . 0| 3130 |20.04.2024 Тежка катастрофа с български автобус в Турция, има 11 ранени . 3| 11069 |19.04.2024 Прокуратурата предлага драконовски мерки срещу пияни и дрогирани шофьори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads