Реклама / Ads
0| 5878 |20.01.2010 АКТУАЛНО

Снегът блокира Североизточна България

.
Два смъртни случая са регистрирани през изминалата нощ. Източник: Вяра Йовева
Усложнена е обстановката в североизточна България след обилните снеговалежи. Само пет основни пътни отсечки са отворени в Добричка област. Има села без ток и вода, предаде БНР.
 

Във Варненска област ситуацията се нормализира. Отменено е бедственото положение в общините Вълчи дол и Суворово. До час ще бъдат разчистени и пътищата до селата Страхил и Звънец. Тримата болни на хемодиализа от Вълчи дол са транспортирани до Варна. Няма населени места без ток. Пътят за сметището в село Въглен е отворен. Сметоизвозването във Варна започна. Градският транспорт се движи по всички линии, но със закъснение. Продължава да бъде затворен участък от автомагистрала „Хемус” от Девня към Варна. Пристанището работи нормално. Летището остава затворено. Полетите са пренасочени за утре.

Два смъртни случая са регистрирани през изминалата нощ. Във Варна до втора буна беше открит труп на мъж, на видима възраст 35 години. От полицията съобщиха, че не става дума за насилствена смърт, а за удавяне. 60-годишен мъж почина на пътя между село Искър и община Вълчи дол.

Обстановката в Бургаска област постепенно се нормализира. Участъкът Карнобат-Бургас от автомагистрала “Тракия” вече е отворен за движение на автомобили. В община Руен се очаква да бъде отменено бедственото положение, тъй като пътищата до повечето населени места са почистени. Остава затруднен достъпа само до 2 селища на територията на общината. 3 села в община Карнобат са без ток заради прекъснат електропровод. Аварията се отстранява от екипи на електроразпределителното дружество EVN.

В Добричка област са отворени, но много трудно проходими само пет основни отсечки – пътят за Румъния и до общинските центрове. Пътят Добрич – Варна също е отворен, но до обяд от автогарата са тръгнали само две маршрутки. По други направления автобуси не са пуснати. В Шабленско и Каварненско има села без вода. Само в Добрич учениците учат. В другите общини са във ваканция. В детските градини има сборни групи. Изцяло изолирана е община Крушари с 18 села. Втори ден там не е доставян хляб.

Усложнена е и пътната обстановка в Шуменска област. Има затворени пътища в общините Шумен, Венец и Нови Пазар.

Четирима души са в болница, след като автобус се преобърна край монтанското село Ерден. Пътната обстановка в района е усложнена заради снеговалеж.
Не е известен броят на пътуващите в микробуса, който се е движел към Бойчиновци и се е обърнал близо до село Ерден. Четирима са настанени в болница в Монтана със средни телесни повреди, без опасност за живота. В момента се извършва оглед на мястото и се изясняват причините за инцидента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7138 |18.12.2009 България под снежна обсада . 26| 6230 |11.09.2009 Гиньо Ганев: България има нужда от човечна администрация . 9| 8640 |22.08.2009 Мис България 2009 нагази в кал . 0| 5902 |17.08.2009 България легализира частните колежи в Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads