Реклама / Ads
2| 3969 |19.05.2021 АКТУАЛНО

София става ”Световна столица на спорта“

.
София е отличена с титлата "Световна столица на спорта" за 2024 г. Това стаа възможно след писмо на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта ACES Europe. Особрението е мотивирано от иновативността и добрите практики, въведени от София като "Европейска столица на спорта“. Гордо бе съобщена от столичния кмет Йорданка Фандъкова и председателят на СОС Елен Гержиков.
 

На събитието в Информационния център на инициативата присъстваха още легендарните олимпийци Йордан Йовчев и Евгения Раданова, спортните таланти Йоана Илиева и Катрин Маноилова – лица на инициативата през последните години и др.

 

Изтъкнатите ни шампиони подкрепиха градската управа в приемането на званието като естествено продължение и надграждане на стореното през последните 6 години за активния и здравословен начин на живот.

 

"София проведе една от най-успешните кампании като "Европейска столица на спорта“, което беше високо оценено от всички европейски държави. Като израз на тази оценка ACES Europe обяви безпрецедентно София за постоянен носител на тази титла. Със своите многобройни спортни прояви Фондацията увлече множество други български градове в голямото семейство на определените за градове на спорта.

 

Активните занимания със спорт са сред най-важните дейности на съвременния човек, те му предоставят възможност за подобряване начина на живот и за преодоляване на последствията от световната пандемия.

 

Титлата „Световна столица на спорта“ е особено престижна и дава на града-носител нов имидж и перспектива. София е заслужила да бъде номинирана заради високите й постижения в областта на спорта и бихме приветствали кандидатурата на града за „Световна столица на спорта през 2024 г.“ твърдят ръководителите на ACES EUROPE. Титлата „Световен град на спорта“ бе въведена от ACES Europe в сътрудничество с ЮНЕСКО. Дебютно през 2019 г. бе отличен Абу Даби, за периода 2020-2021 г. званието e в Гуадалахара, а за 2022 г. ще бъде в Мадрид.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 9961 |10.05.2021 Цън Цон: Става ми наистина тъжно като гледам лицата на ГЕРБ напоследък . 4| 4057 |07.05.2021 БСП-София ще отбележи 9 май . 1| 3755 |23.04.2021 Борис Цветков: Трябва да има районни съветници в София, Пловдив и Варна . 16| 14785 |04.04.2021 Прогноза! Голямата изненада на изборите ще е на върха в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads