Реклама / Ads
0| 19813 |18.05.2022 АКТУАЛНО

Стефан Гамизов: В НЕК са се окопали хора на ГЕРБ и ДПС, а повредата в ПАВЕЦ ”Чаира” е за 2 милиарда

.
Стефан Гамизов
Когато отворите писмото, изпратено до НЕК до известната като ”дюлгерката” на ДПС Ани Христова, ще видите, че консултантът ги предупреждава какво да не вършат в ПАВЕЦ ”Чаира”. Три писма сме разменили с НЕК. Те са недоволни от факта, че им бе сведена процедурата, какво се върши при подобна авария. Такава е нямало никъде по света. Те не са съгласни да бъдат допуснати неконтролирани от тях фирми. А аз ще съм главно действащо юридическо лице в случая.
 

Защо се случва това? За да се умножи това, което се случи в АЕЦ "Белене" четири пъти и половина. Повредата на "Чаира" води до манипулация между 1,5-2 млрд. Крадат тези, които се занимават с производството. На второ място тези, които изнасят електричество в чужбина. И трето тези - които получават помощи и изнасят електричество. Това заяви енергийният експерт Стефан Гамизов в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.

 

Сто процента предишните управници са виновни за счупването в ПАВЕЦ. Има достатъчно основания за повдигане на обвинения. Техническият консултант им е казал да не правят три неща, те са направили и трите.

 

Окопалите се хора на ДПС и ГЕРБ в НЕК не могат да бъдат извадени от тези структури по закон. Те създават такъв бюрократичен хаос с лъжи и объркване, че не може нищо да се направи.

 

След аварията разговарях с Кирил Петков и после спрях да комуникирам. Александър Николов се държи най-смислено от всички по законодателството. Нещата вървят натам, че трябва да хвърлим кърпата. Иначе ще трябва да съдействаме на тези хора да доунищожат всичко, припомни той.

 

Ако вляза в централата първите три блока ще ги върна и край на краденето.Вчера видях как лъгаха нас и една фирма лицензант на Тошиба преди време. Драмата е в НЕК. Всичко се разиграва на ниво подизпълнител и директор на НЕК, обясни той.

 

Четирите машини са претърпели микроинфаркти, когато е било крадено. Централата е била експлоатирана извън техническите параметри. И са я увреждали 7-8 години, когато НЕК е търгувал. И накрая , образно казано, кръвоносният съд се е скъсал и дашъл масивният инфаркт, обясни още експертът.

 

Влезем ли вътре ще видим как се е точила една криминална история през цялото време на ГЕРБ. По мой адрес там се говорят цинични неща, към японците - "жалки, жълти маймуни" и т.н., свидетелства той.

 

Било е замислено манипулиране на пазара на енергия. В петък ще направим опит да се разберем да работим и дотам. Всичко зависи от Слави Трифонов. Трябва да бъде дадено добро от двама души - от Слави Трифонов и Орлин Алексиев. Ако те кажат "да" нещата ще тръгнат. Но няма да се моля на Слави, не познавам Орлин Алексиев. Ами ако някой лъже, че има решаващ глас, каза още Гамизов.

 

Човек трябва да се моли да не ни гръмне и ядрената централа. Казаха ми, че резервните части са свършили, потвърди той казаното от него преди време.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 32639 |23.09.2021 Стефан Гамизов: Лъжите на Борисов за тока и газа! Каква е истината? . 6| 5677 |15.09.2021 Стефан Янев: Очаквам аз да бъда министър-председател на следващото служебно правителство . 8| 6895 |16.06.2021 Огнян Стефанов: С книгата „Интервю с Диктатор“ искам да дам спасителен пояс на децата, да не потъват във фалша, лицемерието и съблазните . 15| 18295 |15.06.2021 ”Интервю с Диктатор” - новата книга на журналиста Огнян Стефанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads