Реклама / Ads
59| 14434 |11.08.2020 АКТУАЛНО

Татяна Дончева: Ламбовски е фигурата на агент-провокатор

.
Татяна Дончева
В старите антифашистки сюжети имаше една фигура агент-провокатор. Това е Ламбовски. Всякакви хора се приближават до Вас. Не е тактично да отказвате и да страните. Счита се за лош вкус в политиката. Всеки може да се включи в лайфа, да подхвърли репликата. Иванов е спрял излъчването, защото не е знаел какво още ще изръси Ламбовски.
 

Това заяви пред bTV лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

 

Повод за изказването й е скандалът от неделя, под чийто знак преминаха и вчерашните протести. По време на живо включване на бившия правосъден министър и лидер на "Демократична България" Христо Иванов Димитър Ламбовски споменава, че някой се е бодаил на Младен Михалев - Маджо. Твърди се, че този "някой" е бившият шеф на ББР и изключително близък до Делян Пеески Стоян Мавродиев.

 

"Ламбовски е момче на СИК. Всеки може да го провери в интернет. Познавам го от финалната фаза на битността му в НДСВ. Появяват се такива лица, които не съм виждала от 15 години. Такъв човек имаше и по време на ареста на Минчо Спасов - изведнъж се появи от нищото, започна да флиртува с полицията, да убеждава хората, че трябва да станат от трамвайните релси и да ги освободят. Това са лицата от онази част на НДСВ, която никога не е била ясно каква е и на кого е", посочи Дончева.

 

По думите и Ламбовски е "странна персона", която е имала интереси към енергетиката, които не кореспондират с неговото образование и квалификация.

 

"В един момент стана някакъв странен свидетел по разни неща. Появи се като свидетел по делото срещу Румяна Ченалова. Какъв си ти? Какво точно казваш и защо през теб се доказват обвинителни тези? Какво значи "някой ми каза и идвам да свидетелствам"? По същия начин се появи в "джуджетата". Как той твърди, че Димитър Франтишек е дал едни пари? Аз за пръв път чувам обвинението да дава пари. Като какъв ги е взел?", отсече Дончева.

 

Тя счита за незначителен факта, че Стоян Мавродиев е евентуалното лице, което се е свързало с Маджо.

 

"Той е частно лице, независимо от биографията си. Бойко Борисов също говори с Маджо и Пашата. Пашата управлява енергетиката. Откъде е премиерът? Кой назначи счетоводителката на Пашата за министър? Ситуацията в държавата е като ситуацията в "Левски". Това е положението - няма нищо на терена. Всичко е разрушено", заяви още Дончева.

 

"В следващ парламент със следващо парламентарно мнозинство ще се окаже, че и мнозинството на ВСС ще бъде различно, а отстраняването на Иван Гешев виси на техническото мнозинство на ВСС, не на аргументите за отстраняване“, отбеляза още лидерът на „Движение 21“.

 

„Гражданските протести имат супер важна роля. Гражданското общество, което изглеждаше мъртво, не заспало, се събуди. Дойдоха нови поколения“, обясни Татяна Дончева.

 

„След като тази формация на неграмотниците ГЕРБ успя да стои на власт и да ни ходи по главите, интелигентните млади хора също ще се справят“, заяви тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 21588 |28.06.2020 Татяна Дончева: Бизнесът се рекетира от години, бизнесмени разполагат със СРС-та за лична употреба . 7| 14700 |11.01.2020 Татяна Дончева: Спецпрокуратурата пише ново право . 20| 14655 |21.10.2019 Адв.Татяна Дончева пред ”Фрог” за делото „Баневи“: Прокуратурата прави каквото си иска . 8| 18877 |09.10.2019 Т. Дончева: По времето на Цацаров са осъдени 31 хил. лица, а при Борис Велчев-48 хил.- без Специализиран съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads