Реклама / Ads
15| 13402 |15.03.2011 АКТУАЛНО

Тотал ТВ измами клиентите, прибра милиони

.
Компанията обявена в несъстоятелност, хиляди останаха без телевизия
 
Сателитна телевизия Тотал ТВ ужили хиляди свои клиенти в София и Българияq като без да ги предупреди спря от първи март сигнала им и присвои няколко милиона от предплатени месечни такси. За скандалната далавера сигнализираха десетки разярени граждани в редакцията на „Торнадо”.

От началото на месеца внезапно ми изчезнаха всички програми. Направих многократни опити да се свържа с доставчика Тотал ТВ, но дежурният им телефон непрекъснато даваше заето. Помислих, че има срив в системата, но и на следващия ден нямах телевизия, обясни Георги Хрисчев от София. Чак на третия ден успял да се свърже чрез дежурния номер 090012500, но на него вече отговарял оператор на Satellite.bg.

Той обяснил на нервния софиянец, че старият му доставчик от 1 март бил обявен в несъстоятелност  и затова сигналът му бил спрян. Георги Хрисчев получил оферта да стане клиент на Satellite.bg, но първо трябвало да го запишат като желаещ, а след това да изчака техници на фирмата да го посетят и да му пренастроят сателитната чиния и да го включат до няколко дни. Всеки месец плащах 20 лева такса за периода от 18-о до 17-о число на следващия месец. Платил съм си таксата на 17 февруари, но ми взеха пълния размер за месец, без да ме предупредят, че след 13 дни спират работа. Реално аз съм платил за 18 дни от март, но не получавам никаква услуга от Тотал ТВ. Просто парите за тези дни са откраднати Изгорелите като мен сигурно са хиляди, а печалбите от тази измама са милиони, коментира Хрисчев.

Мая Георгиева, която също е потърпевша от некоректната компания, обясни, че е предплатила за два месеца, тоест и за април. Сега от Satellite.bg й предлагали, ако има някакви запитвания и възражения, да ги изпрати на имейл адрес support@ satellite.bg, и да чака отговор. Това е поредната далавера, с която мамят българите, защо новият оператор да дава отговори и обяснения за щети нанесени от стария доставчик. Прибраха авансово парите ни и обявиха несъстоятелност, защото разчитат, че за 15, 20 или 30 лева никой няма да се разправя със съдилища, казва Георгиева. Тя подозира, че несъстоятелността на Тотал ТВ може да е умишлена, за да се прикрият далавери, а зад новата компания която се промоцира Satellite.bg, да  стоят старите играчи Ужилените клиенти настояват прокуратурата в София да се размърда и да потърси сметка от измамниците.

Тотал ТВ се появи на родния пазар миналата година, като купи втория най-голям играч на сателитния ТВ пазар - ITV Partner. Компанията се хвалеше, че е лидер на регионалния сателитен ТВ пазар, а България е седмата страна, в която започва да оперира. Стартирала дейността си в Сърбия през 2006 г., компанията е разширила покритието на услугите си в Словения и Черна гора през 2007 г., в Босна и Херцеговина и Хърватска през 2008 г., и в Македония през 2009 г. Тотал ТВ се водеше собственост на европейския финансов фонд Mid Europe и на Европейска банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Тя се управляваше от Драгица Пилипович - Чафей, ексдиректор в EБВР.

Надя Костова
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8407 |28.04.2010 Активираха Амстердама ден, след като Борисов се прибра от Сърбия . 0| 6986 |24.11.2008 Зачестяват измамите при продажба на породисти кученца по интернет . 3| 9668 |31.05.2007 Мирчо Циганина захлебил с милиони висши политици и министри, признава самият той . 0| 5732 |28.05.2007 Губим милиони заради размяната на летището в Божурище срещу апартаменти за военните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads