Реклама / Ads
1| 6932 |16.07.2018 АКТУАЛНО

Тръмп към Путин: Не е добре, че САЩ и Русия притежават 90% от ядрения арсенал

.
Източник: БГНЕС
”Ние сме две велики ядрени сили. Притежаваме 90 на сто от световния ядрен арсенал и това не е добре”, заяви днес американският президент Доналд Тръмп на срещата с руския си колега Владимир Путин в Хелзинки.
 

Дългоочакваните разговори са организирани на фона на напрежението между двете държави, които достигнаха най-ниското си ниво от Студената война. Двамата са се срещали два пъти на неофициални разговори в рамките на форуми в Европа и Азия през 2017 г.

 

До срещата се стигна след интензивни преговори между двете страни. Преди няколко седмици Джон Болтън, съветник на Тръмп по националната сигурност, посети Москва, където проведе разговори с Владимир Путин и руския външен министър Сергей Лавров за организиране на срещата на върха.

 

За съжаление, през последните две години отношенията между Русия и САЩ не са били много добри. Но по думите на Тръмп има възможност те да станат изключително добри.

 

Пред журналисти в началото на разговорите президентът на САЩ заяви още, че планират да обсъдят търговията, военни въпроси, ракетите и Китай. Той не спомена руската намеса на изборите в САЩ, Украйна, Сирия, НАТО и отравянето в Солсбъри с новичок. Но държавният глава поздрави Путин за успешното Световно първенство по футбол.

 

"Дойде време да поговорим подробно за двустранните ни отношения и за няколко болни световни теми - достатъчно болезнени, за да им обърнем внимание", каза Путин.Той изтъкна, че му е много приятно да се срещне с американския си колега на гостоприемната финландска земя.

 

Срещата между двамата започна с час по-късно от предварителния план, което се тълкува от експерти като дипломатическо надлъгване. Путин кацна в Хелзинки с почти час закъснение, но първи пристигна в двореца. Тръмп пристигна малко по-късно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 15807 |14.03.2018 Фрогоко: Предложенията за санкции на Пеевски и Цацаров по закона Магнитски отиват при Тръмп . 40| 45601 |19.02.2018 Борисов гони сделка с Тръмп, за да спасява Цацаров и Пеевски . 10| 6919 |15.12.2017 Каролев: Решението на Тръмп за Ерусалим е правилно, страхливи президенти не го направиха . 3| 7906 |26.10.2017 Тръмп разсекретява документи за убийството на Кенеди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads