Реклама / Ads
8| 8258 |19.11.2009 АКТУАЛНО

Ученици дърпат стръвно цигарите преди даскало

.
така изглежда ученически пушком Източник: Вяра Йовева
Цигари, трева, наргиле - асортиментът е богат.
 

Ju_17

Навръх Световния ден за борба с тютюнопушенето стоя пред училищния двор
и чакам моя съученичка, с която движим заедно из даскало. Докато се местя от крак на крак, покрай мен минават други съученици и бързат "да дръпнат" по една цигарка преди училище. Някои на гладно, хубаво им било с кафето, други, щото след ядене било много гот да си запалиш, трети били супернапрегнати преди изпитване, а никотинът им засилвал мозъчната дейност. Така казват, де!

Всъщност в моето училище се пуши масово. Момичетата пушачки даже са повече. Някои пропушили, защото приятелите им го правили, други дори не помнят откога са "захванали тоя занаят", а една от въпросните девойки ми призна, че като пуши, по-добре й се виждал изящно поддържания маникюр. А и жестът, с който държала цигарите, много й допадал. Иначе тютюневият дим даже й бил противен, но "от цигари умри, гъзар бъди!" При нас се пуши на едно специално място, наречено Карето, и учителите го знаят, но какво от това. Пушкомът на Немската пък е в един безистен наблизо, поколения ученици били минали през него. В столичното 127 СОУ пафкат в едно от заведенията наблизо; от Френската също ходят по кафетата наоколо, а като е хубаво времето, в градинката на НДК. Пред 7-мо пък си пушат пред самото даскало. Както и на други места из цяла София, из цяла България...Не издавам никаква тайна, щото това си е обществен факт. С други думи - искаш ли да пушиш - проблем никакъв! Е, пушачите се жалват, че след Нова година свят щял да им се извие, защото цигарите поскъпвали, ама тогава щели да му мислят.



Тия, които не са се пристрастили към цигари, треви и пр., понякога дръпват наргиленце. Ароматничко е и не води до пристрастяване. Ама е гнусничко десетки хора да се лигавят върху един и същи накрайник. Няма как, ако и това не правиш, хептен изпадаш извън борда. Направо няма да има с кого да излизаши къде да ходиш. А това си е проблем, дори и да не вярвате!

Frognews.bg напомня, че днес е Световен ден за борба с тютюнопушенето. Той се отбелязва от 1977 г. в САЩ през третия четвъртък на ноември по инициатива на Американското дружество за борба с рака. Първото честване е на 18 ноември 1976 г. в щата Калифорния, САЩ. През 2005 г. денят за първи път се отбелязва и в България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7038 |13.03.2009 Български журналист предизвика скандал с Македония в Германия . 3| 5951 |24.10.2008 Убийството на хърватски журналист предизвика остри реакции . 22| 5099 |09.09.2008 Учениците: Вълчев да вкара нормална охрана в школата, а не нови оценки . 4| 7176 |01.07.2008 Ученици от Бесарабия опознаха родината и искат да се върнат в нея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads