Реклама / Ads
22| 4733 |12.08.2023 АКТУАЛНО

Украинският Генерален щаб: Над 30 битки по фронтовата линия в Украйна

.
На фронта
За над 30 битки по фронтовата линия съобщава украинският генерален щаб в сутрешната сводка. А министерството на отбраната в Москва съобщи, че Русия е унищожила 20 украински дрона, изстреляни към Кримския полуостров рано тази сутрин.
 

Над 20 населени места в окупираната Донецка област са пострадали от руски артилерийски обстрел. Край Бахмут украинската армия е отблъснала поредна атака на окупационните сили, се казва в сводката на Генералния щаб в Киев. "Силите на отбраната на Украйна продължават провеждането на настъпателна операция в района на Мелитопол и Бердянск", пише още Генщабът.


Вашингтонският институт за изследване на войната отбелязва, че през последното денонощие украинските войски са напреднали по границата на Донецко-Запорожка област.


През изминалата нощ руската противовъздушна отбрана е свалила 14 безпилотни летателни апарата над окупирания полуостров Крим, става ясно от съобщение на министерството на отбраната в Москва. Местни жители са чули силен взрив в Кировское, в източната част на полуострова, където има военен полигон. Движението по моста над Керченския проход беше затворено за два часа. За дронове над Новоозерное, в западната част на Крим, където има военна складова база с голямо количество техника, пишат руски военни кореспонденти в "Телеграм".


Украинските военноморски дронове могат да атакуват ракетни крайцери с ракети "Калибър", с които окупаторите нанасят удари по Украйна, заяви украински военен експерт пред агенция УНИАН. По думите му става дума за поражение на тежки кораби, което може да се сравнви с удар от тежко военноморско торпедо.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 24365 |25.03.2023 Александър Невски: Фалшив герой в измислени битки? Историците с тежка дума за светеца-предател . 16| 5354 |15.03.2023 Украинският секретар по отбраната А. Данилов за атакувания us-дрон: Путин тръгна ва-банк и разширява зоната на конфликта . 22| 7237 |03.04.2020 Социологът Евелина Славкова: В момента не е време за политически битки . 8| 8595 |06.08.2015 Само във Фрог: Светила в правото са в шок от предложението на Семов за Генерален адвокат в Люксембург

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads