Реклама / Ads
15| 10013 |19.11.2010 АКТУАЛНО

Ваньо Танов: Румен Петков е посредничил между криминални групировки

.
Ваньо Танов
Специалните разузнавателни средства от срещата на Румен Петков с братя Галеви са унищожени веднага и заради това не може да се докаже нищо, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
 

Срещата между Румен Петков и братя Галеви не е била за предаване на важна информация, а за преразпределяне на територии в наркобизнеса. Целта е била да се разберат страните - братя Галеви и Златко Баретата, да не си пречат и да не воюват, за да не попаднат по този начин в полезрението на службите. Това заяви шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов в предаването "Денят започва" на БНТ по повод срещата между Румен Петков и братя Галеви, извършена чрез посредничеството на Алексей Петров.

Достоверна е версията на Ваньо Танов, че Румен Петков е осигурявал чадър над братя Галеви чрез посредничеството на Алексей Петров, потвърди в същото предаване министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Специалните разузнавателни средства от срещата на Румен Петков с братя Галеви са унищожени веднага и заради това не може да се докаже нищо, каза министърът в отговор на въпрос защо Румен Петков не се разследва.

Не случайно Румен Петков е описван като демон. Не е никаква изненада за мен, че той е посредничил между отделни криминални групировки, каза още министър Цветанов.

В последните 20-години не е имало политическа воля за борба с престъпността. Днес имаме политическа воля за борба с организираната престъпност, заяви министър Цветанов. Той посочи, че се полагат повече усилия за разкриване на престъпленията, извършени в минал период.

Цветанов подчерта, че след задържането на „Наглите” в края на миналата година отвличанията са спрели. Нямало и извършени магистрални грабежи, от които толкова се оплаквали чужденците, след задържането на групата на Крокодилите миналата година.

Няма знакови тежки престъпления в страната, каза още министърът.

Усилено работим по разкриване на убийството на банкера Кюлев, изясняват се много факти, свързани с мотивите и мисля, че вървим в правилната посока, каза Цветанов.

За убийството на прокурора Николай Колев, министърът потвърди, че се проверява версията дали бившия главен прокурор Никола Филчев е замесен в престъплението, както твърдят близките на убития. „Никога не съм говорил за доказателства, които казват, че Филчев е поръчителя. Има такава версия заради това, което говорят близките на убития и това трябва да се провери” , каза Цветанов. Министърът уточни, че ще се провери и делото, което е заведено във връзка с твърденията, че Николай Колев е наркотрафикант. Ще се види как е образувано и как е водено през годините, каза Цветанов.

Делото за убийството на прокурора Николай Колев до момента се води срещу неизвестен извършител, каза по-рано пред БНТ прокурорът от Върховна касационна прокуратура Стелиана Кожухарова. „Ако МВР разкрият извършителите ние ще приключим делото", допълни тя. Според Кожухарова няма укрити доказателства при воденето на разследването. Тя припомни, че по случая, с убийството на Надежда Георгиева досъдебното производство е приключило и сега делото е в съдебна фаза.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7502 |24.03.2010 Цв. Цветанов: Високопоставен магистрат бил съпричастен към Октопода . 9| 8525 |09.05.2009 Р. Шуман превръща материалите за водене на война в инструмент за помирение . 37| 7229 |12.11.2008 Ю. Рот: Р. Петков отправи апел за ликвидиране на чужд журналист . 26| 9925 |15.09.2008 Отнемат „Черноризец Храбър" от Калин Руменов. Колко страшно!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads