Реклама / Ads
0| 5174 |16.11.2022 АКТУАЛНО

Вера Банчева за Фрог: Микеле Плачидо идва на Киномания 2022, ще изненадаме с невероятни хитови заглавия

.
Киномания 2022
Киномания не е събитие, това е празник на киното. Никога няма да забравя думите на една по-възрастна журналистка, която казваше, че това ходене в салона ни спасява от реалността, всички лоши неща, които ни се случват в момента. Това е просто едно бягство в света на киното, едно приключение, което ни топли за дълго време. Това каза за ФрогНюз Вера Банчева, дългогодишен пиар на Киномания.
 

Повече от 10 години Вера работи за Киномания. Тя споделя, че за нея това не е просто работа, а най-вече удоволствие. Ето какво сподели с нас пиарът на Киномания 2022.


Тази година сме приготвили една програма, която наистина си заслужава и не е за изпускане, имаме и специална изненада за нашите зрители.


Фестивалът започва на 17 ноември и всеки ще намери по нещо в програмата на Киномания 2022. История за семейните кризи, вечната тема за любовта, приятелството и религиозните различия и много други.


Голямата ни изненада тази година е пристигането на световноизвестния актьор и режисьор Микеле Плачидо. Неговият филм в програмата „Сянката на Караваджо“ ще бъде показан на 19 ноември в зала 1 на НДК. Плачидо лично ще представи лентата, а прожекцията ще е предшествана от среща на публиката с италианската звезда. Прочутият актьор и режисьор, познат у нас най-вече с образа си на комисар Корадо Катани в култовия сериал „Октопод“, за последно е бил в България точно преди 20 години - за снимките на сериала “Сорая”. 


Тази година Киномания ще се проведе в НДК (зала 1 и кино „Люмиер“), както и в партньорските ни кина: „Одеон“, Дом на киното, Евро Синема, G8, кино „Влайкова“ и зала „Славейков“, а също и в „Лъки Синема“,Пловдив и във ФКЦ - Варна. Фестивалът ще бъде открит с българския филм “Майка” на режисьора Зорница София.


В основата на този филм лежи една много вдъхновяваща истинска история на една българка - Елена Панайотова, която чрез изкуството и огромната си обич, сила и енергия, успява да помогне на десетки деца в неравностойно положение, както в България, така и в Африка. 


Веднага след това, на 18 ноември, започва традиционният ни Фестивал на френското кино. Тук ще срещнете една прекрасна селекция от френски заглавия. Начало дава филма “Брат и сестра” на режисьора Арно Деплешен. Завладяващата история за неизречени думи, потиснати чувства и дълго пазени тайни е с участието на Марийон Котийар и Мелвил Пупо в ролите на Алис и Луи - отдавна отчуждили се брат и сестра, на които им се налага да се съберат отново заради инцидент с родителите им. 


Освен това ще предложим няколко горещи хита, като “Идиотският триъгълник”, с режисьор и сценарист – Рубен Йостлунд. Това е една сатирична приказка за свръхбогатите, ролята на социалните медии, ролите ни в обществото и как те могат да се разместят тотално при едно природно бедствие. Филмът е със забележителното участие на Уди Харелсън. Тук влиза в ролята на капитан с марксистки убеждения на супер луксозна яхта и със сигурност е едно от чаканите и любопитни заглавия тази година и не е за изпускане. 


Друго хитово заглавие е новият филм на Стивън Спилбърг, за който всички казват, че това е най-личният му филм, той е автобиографичен, разказва за живота му, за любовта му към филмите и киното. Всъщност чрез филмите и киното той се опитва да намери отговор на проблемите в семейството си. Една много интимна и лична история. 


Ще покажем и новият филм на Мартин Макдона, с участието на Колин Фарел и Брендън Глийсън, с които Макдона работи и в "В Брюж". "Баншите от Инишерин“ е с две награди от фестивала във Венеция - за най-добър сценарий за Макдона и за най-добра мъжка роля - за Фарел. 


Друго заглавие, което не е за изпускане е “Нейната дума”, биографична драма от режисьора Мария Шрадер, по сценарий на Ребека Ленкиевич, и е продуциран от Брад Пит, Дийд Гардинър и Джеръми Клейнър. Базиран е на едноименната книга от 2019 г., написан от Джоди Кантър и Меган Тухи, журналисти от „Ню Йорк Таймс“. 


Зрителите ще могат да се насладят и на няколко страхотни музикални филми. Един от тях е за Дейвид Бауи „Moonage Daydream” на американския документалист Брет Морген. Това е една екскурзия през дръзкото творчество на поп иконата, повлияла на рок музиката както малцина други. Във филмът ще видим много редки кадри на записи на концерти и на техни близки. Други биографични филми са за Ленард Коен и Сезария Евора от Кабо Верда. Филмът за Сезария е много личен, представя нейновете върхове и падения, за демоните и славата й. 


В селекцията тази година ще видим и няколко любопитни комедии, сред които две с участието на прекрасната Ема Томпсън - „Успех, Лио Гранд!“ и романтичният „Какво общо има тук любовта?“. 


Сред горещите хитове на Киномания 2022 е „Безкрайността“ на режисьора Емануеле Криалезе, с участието на прелестната Пенелопе Крус. Филмът проследява задълбочаваща се семейна криза, развиваща се в Рим през 70-те години на миналия век – време на големи социални и културни промени. Крус е Клара - съпруга, която не обича вече мъжа си, но продължава да съжителства с него, намирайки утеха във връзката си децата. Но най-голямото момиче,тийнейджърката Адриана преднамерено се представя пред приятелите си като момче, с което провокира развръзката на проблемните отношения. 


Филмът “Суша” на режисьора Паоло Вирдзи ни задържа за още малко в Рим. Той показва как се променят съдбите на неколцина коренно различни обитателите на „вечния град“, техните навици и начин на живот в условията на продължителна суша – три години без капчица дъжд. В актьорския състав е винаги чувствената Моника Белучи, а освен нея участват още Силвио Орландо, Валерио Мастандреа и Клаудия Пандолфи. 


Сред интригуващите заглавия в тазгодишната Киномания е и „Маскарад“ с участието на забележителната Изабел Аджани. Филмът е на режисьора и сценарист Никола Бедо и беше показан на закриващата гала в Кан тази година. Историята ни среща с бившия танцьор Адриен, който замисля коварна измама, заедно с партньорката си Марго – дребна мошеничка и изключителна красавица. Техният план е същински емоционален маскарад. 


Всички заглавия на филмите, билетите, датите и кината, където да ги гледате, можете да намерите в сайта на Киномания 2022. 


Тази година филмовият празник ще може да се наблюдава и онлайн в neterra.tv

 

Констанца Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5925 |03.11.2022 Само във Фрог: Сирените няма да чуят 60% от българите при война и бедствие . 1| 6327 |18.10.2022 Д-р Гълъбова пред Фрог: Дори леките епилептични пристъпи водят до замъгляване, не е редно да се дават книжки . 5| 6877 |18.10.2022 Ростислав Петров за Фрог: Не сме готови за сериозна кибератака, не може да се проследи откъде е последната . 0| 34801 |27.04.2022 Само във Фрог: Шеф в ДАНС като Дон Жуан - върти любовни афери срещу обещания за кариера. Бил човек на Йовчев и Желязков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads