Реклама / Ads
7| 10436 |12.12.2007 АКТУАЛНО

Виртуална игра предлага втори живот на недоволни от битието си

.
Световната игра ,,Втори живот” е своеобразен симулатор на реалното битие. В нея участниците живеят чрез интернет общуване, в което са включени всякакви ситуации от нормалното ежедневието.
 

За някои хора това е прекрасна алтернатива чрез интернет да бъдат такива, каквито са мечтали. Световната игра ,,Втори живот’’ е една от най-популярните в момента ,,виртуална вселена”, в която до момента участват около 4.5 млн. души. У нас тя е навлязла от началото на тази година и вече има 250 участници. Концепцията на играта е, че може да се води абсолютно реален живот, но в интернет пространството. Играчите ходят на работа, излизат с приятели(с други потребители) на кафе, могат да строят сгради и още куп напълно нормални неща. Участниците живеят в различни страни, в зависимост от кое кътче на света са се включили в мрежата.

vtori_jivot1.jpgЗа България са отделени 5 дка, които се разпределят между всички, в зависимост от това с колко виртуални пари разполагат и колко терен могат да си купят. Хубавото в играта е, че има опция, която предоставя възможност да се превъплащавате в какъвто по външност човек решите и съвсем да избягате от скучния (например) реален живот. Във виртуалния свят в обръщение е собствена за играта валута – линден долари. ,,Втори живот” се разиграва безплатно или пък с абонамент, който дава възможност парите да се обменят в реални долари в различни ситуации, от което някои по-хитри и пресметливи потребители дават под наем например стаи или сгради и успяват да заработят доста. В Холандия дори обмислят да направят виртуален Биг Брадър във ,,Втори живот”, където 15 участници от цял свят ще трябва да прекарват поне 8 часа на ден във виртуалната къща, но от собствения си компютър. Отново се предвиждат номинации за изгонване, а победителят ще спечели виртуален остров на цена от 1675 щатски долари.
vtori_jivot.jpgУ нас вече потебителите са си построили консулство, механа, дискотека, сцена за концерти, както и бизнес център с магазини и офиси под наем. Очакванията са скоро територията на виртуална България да се разшири и нейното население, което е недоволно от първия си живот, да се увеличи.Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6262 |29.11.2007 Lux-only предлага яхти, хеликоптери и диаманти . 8| 17669 |15.11.2007 Терапевтична общност „Феникс” спасява наркозависими и ги връща към живота . 8| 7968 |14.09.2007 Малката Софи обича животните, да рисува, да пише разкази дори и училището . 5| 13301 |11.09.2007 За животните – с любов или защо бонбоните убиват маймуните диабетици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads