Реклама / Ads
0| 7958 |07.03.2022 АКТУАЛНО

Войната в Украйна, ден 12: Подготвя се плацдарм и удар с ракети ”Точка-У” на Киев, атака и срещу Одеса

.
Руснаците продължават да обстрелват големи украински градове и гражданска инфраструктура,а не само военни обекти. Създава се плацдалм за атака на Киев. Недалеч от град Ипрен се разполагат ракетни комплески ”Точка - У” за обстрелване на украинската столица.
 

Четвърти ден операцията на руснаците при Киев е в застой. Руснаците твърдят, че украинците са разрушили диги и са наводнили голяма част от терена северно от столицата. Украински войници продължават подсилването на защитата около Киев, като са изкопали окопи, блокирали са пътища и са засилили координацията си с гражданската отбрана. Украинската армия предприе тези действия, след като руските сили бомбардираха околните райони и атакуваха близки градове и села. В Киев струпват чували с пясък и поставят бетонни плочи.

 

В бюлетина, публикуван рано тази сутрин, пише, че целта на руските военни е да поемат пълен контрол върху градовете Ирпин и Буча, северозападно от украинската столица. Руските въоръжени сили също така "се опитват да си осигурят тактическо предимство, като достигнат източните покрайнини на Киев през Броварски и Бориспилски район", твърди украинският генерален щаб.

 

В Харков обаче ударите продължават интензивно. На снимката: Останките от Новосалтовския пазар. Тази вечер бе ударена и ТВ кула на Харков.


Цялата главна улиа ва Одеса Дерибсовске е с противотанкови загражденияв очакване на атака на морски руски десант.


Телевизионният канал "Украйна 24" показа боец от полка "Азов" на Националната гвардия, който заяви, че руските и проруските сили, които са обкръжили пристанищния град Мариупол, чието население е около 400 000 души, продължават да обстрелват районите.

 

Цяла нощ в небето над нас летят руски ракети. Шумът е страшен, има обстрел към съседния град Николаев”. Това каза Александр Севастян, който живее в Харсон.

По думите му няма хуманитарна помощ, защото руските войници не позволяват на доброволците да помогнат на нуждаещите се. Бесарабският българин разказва, че на опашки пред аптеките се редят по 200-500 души, а доставки на лекарства няма.

 

Тежки бойни действия в момента се водят до Мариупол и Николаев. Има жертви и разрушения.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8779 |10.09.2020 Христо Иванов: Подготвя се поредната кражба на изборите в България . 1| 6577 |29.01.2020 Да би мирно седяло... Радев, Гешев, войната и едни наострени уши . 30| 34388 |16.10.2019 Тайно инструктират Цацаров и Гешев в САЩ за войната Пеевски срещу Борисов . 8| 13226 |08.05.2019 Христо Иванов: Управляващите ни подготвят подмяна за следващите 10 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads