Реклама / Ads
42| 9600 |20.10.2021 АКТУАЛНО

Защо имаме толкова много неваксинирани в стоково-паричното ни здравеопазване?

.
Българинът няма доверие на ваксините
Защо имаме толкова много неваксинирани? Възможно обяснение: в стоково-паричното ни здравеопазване, компрометирано чрез системно пълзяща корупция:

1. Логично е българката и българинът, при липса на член от разширеното й/му семейство здравен работник, да има най-голямо доверие на личния лекар. Но той/тя, медсестрите, фелдшери и санитари също имат по един живот и напоследък правят всичко възможно да минимизират контактите с пациенти и обгрижвани. G.P.- тата отказват да ваксинират и препращат към обществено достъпни пунктове. При непознати медици и с ваксини с неясно валидни срокове, с декларации за отказ от търсене на отговорност от производителите.

 

2. Недоверието към медицината в по-големи градове идва и от непрекъснатото прехвърляне на пациентите с направления към специалисти, предписващи ненужно скъпи и неефикасни лекарства, често изкушавани материално и корумпирани от търговците-фармацевти. Или да съчинят ненужно, но платено при тях или техен близък/ка изследване. Или да убеждават нерядко в необходимостта от ненужни, но рискови оперативни намеси. За пари или за много повече пари!

 

3. Високият дял на циганското население, което има свои навици и привички към лична хигиена, общуване, спазване на телесна дистанция. Навици, които не се променят и при престой в Западна Европа, където "западняците" винаги са заплащали скъпо топлата вода и от вековете никога не са блестяли с лична хигиена.

 

4. Логиката и убедителността на някои от конспиративните теории за биологична война чрез китайско-щатския вирус Ковид-19.

 

5. Идеологическият подход към ваксините (руски, китайски) и пренебрегване усилията на родната наука за своя ваксина.

 

6. Но в основата е българският манталитет и критичност с вроденото недоверие към властите, които особено в последните 2-3 десетилетия търсят във всичко личен келепир.

 

7. И в постоянните опити да бъде измамен отвън, освен да складира €-$-ви химически и радиоактивни отпадъци в плодородната българска земя, да консумира компрометирани ГМО продукти, недопустими в западно-европейския „Общ пазар” (от „подарената” през 90-те години от САЩ развалена царевица и престарелите запаси на месо за VI флот на Big brother-a до турските биодомати, китайски чесън и нидерландски хим-цветя).


Огнян Гърков

Блог

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7206 |20.09.2021 Още не е решен въпросът за въоръжението на двата нови военноморски кораба. Защо МО мълчи за окончателното решение? . 18| 10079 |14.04.2021 Защо махнаха генералите от парламента? . 110| 16833 |05.03.2021 Защо най-ревностните поддръжници на Ф-16 са вън от листите на ГЕРБ? И още опасни въпроси . 24| 11596 |18.12.2020 Washington Post: Защо правителството на Борисов оцеля след дълги протести?
Реклама / Ads