Реклама / Ads
2| 11622 |09.01.2008 АКТУАЛНО

Зимната сесия в Алма матер – алкохолен маратон или 24 часа зубрене?

.
Както всичко хубаво на този свят, така и новогодишните празници свършиха. Зимната сесия чука на вратата и академичната младеж от СУ горещо се кълне, че алкохолът, изпит по току-що отминалите именни дни, ще бъде забравен и отписан от ежедневното меню, поне доколкото е възможно.
 

Празничният маратон, отбелязан по традиция най-бурно и шумно от студентите, прекрачи в историята. Настава времето, определено за 24-часово зубрене и тежки лишения от прословутия бохемски студентски живот. Вече започна трескаво копиране на лекции от колега на колега и многочасови престои в университетските библиотеки, както и махмурлийското придремване над дебелите учебници, изпълнени с досадни професорски премъдрости.
Кой пил вино, кой узо, уиски или най-обикновена шльокавица – до тук беше! Достатъчно! Повечето от младежите са категорични, че задължително ще си самоналожат ,,сух режим” заради каузата на образованието. За някои обаче, тревата и твърдият алкохол са с положително влияние върху концентрацията и творческото мислене. Но въпреки това обещават поне да намалят дозите по време на изпити, за да могат да се доберат най-малкото до университетските зали или преподавателските кабинети.
Ето как отговориха част от възпитаниците на Алма матер на въпросите: какъв и колко алкохол са изпили по празниците и дали дамаджаната с татковата домашнярка ще събира прах по време на сесията?

img_6555.jpgМина, IV курс, „Етнология”
По принцип пия алкохол в нормални количества. По празниците изпих няколко чашки ром, за сгряване, но за по-дълъг период. По време на сесията може и да пия, евентуално след всеки изпит, но пак в нормални количества.

 img_6558.jpgГергана, завършила бакалавърска степен „Българска филология”, кара магистратура
На тази Нова година пих няколко вида алкохол. Напоследък честичко наблягам на узото - една бутилка я разделяме двама души, а иначе всяка вечер си „оправям” по литър вино. Това си е по принцип, а не само през празниците. Йордановден и Ивановден тази година ги пропуснах, тъй като преди това попрекалих с излизанията. По време на сесия няма да пия, но, честно казано, съм писала напушена една курсова работа на тема „Майсторът и Маргарита” и имам 6, но все пак по принцип не пия, като уча.
 
img_6561.jpgМустафа, III курс, „География”
По празниците пихме предимно вино в нормални количества, но аз по принцип не пия, така че в сесия няма да е кой знае какво ограничение за мен.

 

img_6563.jpgГеорги, II курс, „История”
Аз специално пих бяло вино и шампанско, но в доста малки количества. Но аз и по принцип не пия, само по такива поводи като новогодишните празници, затова и няма да имам проблем с пиенето през сесията.

img_6566.jpgВиктория, I курс, "Право"

-а новогодишните празници пих само вино, в  умерени количества. А сега, по време на сесия мисля, че не е редно да се употребява алкохол!

   
img_6571.jpgВергил, V курс, „Право”
Употребих достатъчно пиене по празниците – уиски, вино. От уискито, например, изпих някъде към 300- 400 мл на Нова година, за виното не съм много сигурен. Иначе през сесията не съм мислил дали ще спирам алкохола, може би ще карам само на бира.

Йочка Димитрова
Васил Василев


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9440 |09.01.2008 Украинска хубавица, снимала в София, е новата мома на Джеймс Бонд . 0| 6025 |09.01.2008 Пош Спайс е резил за дрехата . 8| 8525 |08.01.2008 Стриптизьорът мистър Бруно със златна формула за живот . 0| 15193 |08.01.2008 Честват Краля на рока Елвис Пресли с концерти и тържества в Мемфис

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads