Реклама / Ads
1| 4534 |07.05.2019 КРИМИНАЛНО

Директорката на Йоан Матев се размина с показанията си

.
Йоан Матев-обвинен в убийство
Директорката на гимназия „Езиков свят“, в която е учил Йоан Матев – Василка Николова даде показания пред съда почти 4 години след убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. 73-годишната педагожка донесе със себе си куп документи. Най-важен сред тях беше извинителна бележка за отсъствията на Матев в периода от две седмици, сред които и денят на убийството.
 

Майката на Йоан – Сребра Матева сама дала бележката. В нея ставало ясно, че момчето има състезание по тенис и се налага да пропусне училище в периода от 1 до 14 юни 2015 г.

 

По думите на Николова по онова време, в „Езиков свят“ отсъствията не са се вписвали в дневника, а са се отбелязвали фиктивно в тетрадка. Към момента обаче тетрадката я няма, защото никой не изисквал тя да бъде пазена.

 

По време на разпита Николова няколко пъти изпадна в ситуация, в която не можеше да потвърди достоверността на твърденията си. Така например директорката обясни, че в деня на убийството – 2 юни 2015 г. никой друг освен Йоан не е отсъствал от училището. Попитана обаче откъде е сигурна, че неговия по-малък брат Марсел Матев е в „Езиков свят“, Николова обясни, че тази информация може да потвърди само чрез тетрадката, която така или иначе не е налична.

 

От показанията стана ясно и че всъщност Йоан е отъствал 5 дни, след което директорката с ее свързала с майка му и тя е занесла извинителна бележка, но никой не е бил предупреден за състезанието от преди това.

 

За снимката на заподозрения за убийството в Борисовата градина, заснет от камерите около парка, директорката отрече да е спирала някой от учениците да докладва, че припознава Матев на нея.

 

Паметта на директорката не беше добра и когато се наложи да си спомни подробности за това как и дали след като от МВР са разпространени кадрите, тя се срещнала с ученици и са коментирали темата. Заедно обаче "стигнали до едно единствено становище", че Йоан е по-едър и широкоплещест от момчето на снимката. Разминаване се получи и в момента, в който Николова обясни, че Йоан не е присъствал на срещата. В досъдебното производство, пред полицаите обаче тя казала точно обратното.

 

Според предните показания на директорката съученик на Матев дори заявил, че именно той има такива маратонки, такава походка и същата раница. Йоан обаче му отвърнал, че е луд и това не е вярно. Николова така и не успя да конкретизира кое твърдение е истина.

 

Пропомняме, че именно директорката на "Езиков свят" предизвика голям скандал по случая с убийството в Борисовата градина. В медиите се появи информация, че въпреки съмненията на съучениците на Матев, че именно той е заснет в района на парка, веднага след убийството, директорката на училището им е казала да не дават подобни показания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5393 |18.10.2018 Нови данни по делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина . 0| 6288 |12.04.2018 Тръгна делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина . 0| 5671 |09.10.2017 Оставиха в ареста Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги в Борисовата градина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads