Реклама / Ads
3| 6838 |28.09.2017 КРИМИНАЛНО

Конфискуваха аудито на бившата активистка от НФСБ Анелия

.
Бившата вече активистка на НФСБ Анелия Велева и приятелят Калин Василев останаха без колата си ”Ауди” и олекнаха и с общо 10 000 лв.
 
Автомобилът ще бъде конфискуван в полза на държавата, както и още 3 коли - друго "Ауди", "Мерцедес" и "Пежо. Четирите возила бяха засечени да превозват нелегални мигранти край Войводиново в края на юли, пише "Марица".

В тях се возеха трима иракчани и двама сирийци, както и организаторите и изпълнителите на трафика. Освен Велева и Василев тогава бяха арестувани още сочената за мозък на бандата Калина Иванова от Хасково, Дилян Николов от Бургас, бившата барета Николай Дюлгеров, който е от София, и Тихомир Тодоров от Костинброд. Там са живели и Велева и Василев.

След като бяха арестувани, шестимата отричаха да са превозвали мигранти, но вчера признаха вината си и сключиха споразумение с прокуратурата. То предвижда наказание от 3 години условно с 5 години изпитателен срок и 5000 лв. глоба за всеки от шестимата. Тази договорка беше одобрена от съда, но с една корекция. Първоначалният вариант предлагаше да бъдат конфискувани само аудито на Василев и още една кола от същата марка, а другите два автомобила да бъдат върнати на собствениците им, които са ги предоставили доброволно на каналджиите.

По делото не е доказано дали те са знаели за какво ще се използват колите. Съдия Боян Кюртов обаче настоя в позна на държавата да бъдат отнети и четирите возила. Шестимата подсъдими се съгласиха и така споразумението влезе в сила веднага. Анелия Велева е била кандидат за депутат и за кмет на Костинброд от НФСБ и след ареста си твърдеше, че става дума за атака към партията. След това подаде заявление и напусна НФСБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4566 |27.09.2017 Бившата координаторка на НФСБ призна за бежанците, осъдиха я условно . 1| 4222 |25.09.2017 ВКС отложи делото на Брендо за пране на пари заради болест на бившата му балдъза . 2| 4420 |19.08.2017 Пак конфискуваха техника в Слънчев бряг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads