Реклама / Ads
0| 4618 |27.07.2017 КРИМИНАЛНО

Над 770 случая на агресия у нас от началото на 2017 г.

.
От началото на тази година до момента са регистрирани над 770 случая на агресия. От МВР поясняват, че в тази статистика влизат само инцидентите, които водят до сериозни травми.
 
Инцидентите с тежка телесна повреда са 17. Най-много са средните увреждания – 727, а леките – 33.

Преди дни журналист и нотариус бяха пребити в района на Борисовата градина. Защо нападенията стават все по-брутални?

Според психолози единствената причина за агресията е усещането за безнаказаност – за хулиганство се дават условни присъди.

Бившият шеф на Столичната полиция сочи и друга причина – спадът в доверието към МВР. Според него в София най-много са посегателствата в гъсто населените райони. „Това са Студентски град, Младост, Люлин, Надежда. По този начин има една „гарантирана анонимност” на тези, които извършват посегателствата”, коментира Валери Йорданов.

Необяснима агресия: Мъж от Несебър преби 13-годишно момиче посред бял денНападателят вече е осъждан за подобно деяние и е регистриран в Центъра за психично здраве в Бургас

Според експертите проблемът е, че зачестяват случаите на агресия без повод, като ритникът на шведа в лицето на камериерката от Слънчев бряг, например. И като ударът в гърба на германска туристка в метрото. И като боят по слепите туристи в Несебър.

В същото време полицията все още издирва биячите на журналиста Иво Никодимов, както и на нотариуса Механджийска и дъщеря й.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5290 |27.07.2017 Психиатър: Няма ключ за справяне с агресията, те са връзка ключове . 2| 5205 |26.07.2017 КНСБ и ”Подкрепа” сезират чуждите институции за агресията на Домусчиев . 0| 5720 |17.07.2017 Как да спрат агресията срещу медици, мъдруват власт и прокурори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads