Реклама / Ads
1| 4821 |02.10.2017 КРИМИНАЛНО

Странно: Обвиниха ексшеф на полицията в Добрич 1,5 г. след като го засекли да заплашва с убийство

.
Специализираното звено „Антикорупция“ при Софийската градска прокуратура привлече като обвиняем бившия директор на ОДМВР – Добрич Веселин Колев. Причината - в периода от април 2015 г. до юни 2016 г., чрез закана за убийство, е принуждавал и склонявал вещи лица да дадат невярно заключение. Странно е, че въпросното обвинение се повдига с огромно закъснение от от близо 1,5 г. Това поставя под въпрос сегашните действия на прокуратурата.
 

 Оттам допълват в съобщението: Обвинението на Колев е в резултат на събрани доказателства при разследването срещу бившия народен представител Живко Мартинов от Добрич.

 

Веселин Колев е обвинен за това, че е отправил закана за убийство на основен свидетел по обвиненията срещу Живко Мартинов. Отправил му нецензурни думи и го заплашил, че ще го убие, ако отново свидетелства срещу Мартинов. Веселин Колев насочил пръст към свидетеля, имитирайки насочен пистолет и му отправил заплашителни жестове. Това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

 

Освен това, Колев е обвинен, че е принудил двама автоконтрольори в сектор „Пътна полиция" в областната дирекция на МВР в Добрич да не санкционират водач на микробус за извършено пътно нарушение и да не му съставят акт или фиш.

 

В хода на разследването са събрани доказателства и за още едно престъпление на Веселин Колев - през 2015 г. той подтикнал три вещи лица да дадат невярно заключение, а именно - да изготвят тройна трасологична експертиза по наказателно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС.

 

На Колев е наложена мярка за неотклонение „Подписка“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4983 |02.10.2017 Стрелецът от Лас Вегас е ликвидиран от полицията . 11| 5146 |01.10.2017 Сблъсъци в Каталуния. Полицията бие хора в изборните секции . 1| 4148 |29.09.2017 ГЕРБ даде своя хасковски кмет на полицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads