Реклама / Ads
2| 7231 |23.05.2019 КРИМИНАЛНО

Съдът пусна срещу 10 бона кипъреца, газил крадци в имота си

.
Съдът пусна на свобода под гаранция от 10 000 лева кипъреца Димитракис Пирилис, който прегази крадец в имота си.
 

Днес Пловдивският апелативен съд гледа обжалването на мярката му за неотклонение. Адвокатите му - Съби Узунов и Константин Давчев поискаха по-лека мярка, след като на предишна инстанция му бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Защитниците още веднъж изтъкнаха добрите характеристични данни на Пирилис и това, че той живее от 17 години в страната ни и се полза с добро име и авторитет сред жителите на село Болярино и на околните села, като дори им помага. Освен това няма опасност да се укрие и е съдействал на разследването. Пирилис дава работа на много хора, които все още не са получили заплатите си, тъй като е задържан.

 

Адвокатите изтъкнаха още, че няма кой да движи бизнеса му, ако той е в ареста. Според адвокат Давчев, циганите, които са свидетели по делото, лъжат за много неща, а техните показания се опровергават от автотехническата експертиза. Тя показва, че прегазването на 30-годишния Петър Гаджов е станало със скорост от 20 км/ч., а не 70 км/ч., както твърдят те. По думите на адвоката, Пирилис трябва да получи по-лека мярка и заради факта, че е защитавал собствеността си от циганите, които не веднъж са го крали.

 

Обвиненият Пирилис призна, че много съжалява за случилото се и дори се разплака. Той каза още, че е готов да заложи имуществото си в полза на държавата. „Обичам циганите, дори жена ми, с която живея е такава, а починалият е неин роднина“, каза още Пилирис.

Прокурорът Светлозар Лазаров също предложи парична гаранция за кипъреца. Според него Пирилис е дошъл тук да прави бизнес, а в показанията на циганите наистина има противоречия. Така се стигна до решението на Апелативния съд да освободи кипъреца под парична гаранция от 10000 лева. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4184 |06.03.2019 Ало-измамници ужилиха столичанка с 50 бона . 0| 4618 |28.12.2018 Пуснаха на свобода майката, хвърлила бебето си във Водното огледало . 0| 4320 |01.10.2018 Продавачка и двама клиенти хванаха въоръжен крадец, полицията го пусна . 0| 4097 |17.09.2018 Български ”мулета” са поглъщали дрога за по 3-5 бона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads