Реклама / Ads
4| 6825 |14.05.2016 МИНАЛО

Как отнета титла превръща щангиста Ангел Генчев в рецидивист

.
Ангел Генчев
В миналото Ангел Генчев е талантлив щангист. Днес е рецидивист. През 88-ма в Сеул става безапелационен олимпийски шампион. 24 часа по-късно титлата му е отнета заради допинг. Това преобръща не само кариерата, но и живота му. Изнасилване, измами, хулиганство са само част от обвиненията в досието му.
 

В момента Генчев е в затвора, където е бил общо над 11 години.

„24 часа след титлата настъпи смъртта. Може би съм от малцината, които на живо са преживявали смърт”, спомня си той.

Щангистът и до днес е убеден, че пробата му е манипулирана, а хващането му е политическа поръчка.

 

От Корея Генчев прави опит да емигрира в Съединените щати, но в последния момент се отказва, защото в посолството го предупреждават, че няма да има възможност детето му да отиде при него.

 

Предупредили го също, че в България го чака много тежка съдба и вероятно ще го вкарат в затвора. „Ясно е, че отивам на гибел, но аз и без това съм умрял. По-добре да си умра с чест, но като нормален човек. Как ще живея, без да видя детето си?”, казва Генчев пред bTV.

 

След Игрите Генчев влиза в криминалния свят. Твърди, че голяма част от присъдите са преувеличени заради опита му да емигрира в САЩ.

Казва, че до ден-днешен няма мотиви на 6-годишната си излежана присъда за изнасилване.

„Аз бях щастлив, че не ме разстреляха, че не ме хвърлиха в „Белене” още като се върнах през 88-ма година”, признава той.

В затвора Генчев продължава да тренира. Излиза в отпуск за три дни и печели медал на световния шампионат в Турция през 1994 г.

Следват обаче нови присъди – хулиганство и скандали и още няколко ефективни наказания.

 
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4573 |03.05.2016 Според Ангелкова България е в топ 5 на Русия за плаж и запои . 0| 8120 |24.04.2016 Адв. Ангелов наредил резултата на „Левски” – „Лудогорец” . 0| 4171 |23.03.2016 Ангелкова: Руснаците са с 86% ръст при ранните записвания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads