Вторник, 24 Октомври 2017, 03:31
Frognews
0| 4407 |31.10.2016

Русия реабилитира Октомврийската революция! През 2017 г. ще се чества 100-годишнина!

.
Научният отдел на Съвета за сигурност на Русия обсъдил подготовката за 100-годишнината от Октомврийската революция през 2017 г. Експертите са стигнали до извода, че трябва да се противодейства на опитите за преднамерено изкривяване на сведенията за този и други периоди в руската история, съобщи вестник „Комерсант“.
Предложено е да се създаде държавен център, който да използва опита на ликвидираната през 2012 г. Комисия за предотвратяване на опитите за фалшифициране на историята. На заседанието станало дума, че историческата памет е обект на „целенасочени деструктивни действия от чуждестранни държавни структури и международни организации, реализиращи геополитически интереси в руслото на антируска политика“. Затова според експертите трябвало да започне профилактична работа и оперативно да се реагира на опитите за фалшифициране на историята.

Според основните заплахи участниците в съвещанието посочили провеждането от чужди държави на информационни кампании, историческата неграмотност на младежта и изчезването на исторически научнопопулярни книги. Посочени били шест най-значими исторически събития и периоди, нуждаещи се от защита срещу фалшификации. Сред тях са: националната политика на Руската империя (спекулации по „колониалния въпрос“); националната политика на СССР; ролята на СССР за победата над фашизма през Втората световна война; пактът Молотов-Рибентроп; СССР и политическите кризи в ГДР, Унгария, Чехословакия и други бивши социалистически страни.

Основният доклад за фалшифицирането на руската история и заплахите за националната сигурност е изготвен от екип на Генералния щаб и Министерство на отбраната. В документа се предлага създаването на държавна стратегии за противодействие на изопачаването на историческите факти. Публикувани са и архивни документи, разкриващи нови факти около окупацията на част от Съветския съюз по време на Втората световна война.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Доналд Тръмп ще разсекрети документите за убийството на Кенеди 1| 3244 |21.10.2017 . С нов закон Полша премахва съветските паметници 9| 5617 |21.10.2017 . Музеят на авиацията в Крумово отваря врати за празника 0| 2794 |16.10.2017 . 104 г. от кървавата история на тракийските бежанци 4| 5323 |08.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах