Реклама / Ads
3| 6437 |10.05.2017 МИСТЕРИИ

Алгафари: Няма да приема дрънкането на оръжия по площадите като честване

.
Нидал Алгафари
Ще приемам датата 9-и май като поука, но никога няма да приема дрънкането на оръжия по площадите като честване, а като показ на това, какво може да сътворят подобни на Сталин и Хитлер! Това написа във Фейсбук Нидал Алгафари.
 

Приятели, вчера отпразнувахме дата 9- ти май! За някой тя е ден на Европа за други е ден в който бе победена Германия! Прекланяме се пред дадените жертви само от едната страна на фронта и само тях възхваляваме, което е добре но на половина. Втората Световна война започва, когато двама диктатори си поделят една част от Европа, а трети "демократ" мълчаливо приема поделението. Избиват се без съд и присъда хиляди в Полша като по същото време се прегръщат и целуват най-другарски различни лидери в Европа.

 

Двама диктатори, като при озверелите кучета са захапват един друг. Жертват не само народите си, но и всички около тях. С какво съветският войн е повече от германският? И единият и другият загиват заради подялбата на света между двамата Сталин и Хитлер. За Хитлер се твърди и е доказано, че е избил много хора в концлагерите, но колко е избил Сталин в неговите? Германия изплати и още май изплаща за умъртвените евреи, дали Съветският съюз е платил една копейка компенсация на избитите евреи в лагерите си?

 

Много политици гръмогласно крещят, че ако не била съветската армия, Европа щеше да е друга. Дали Източна Европа видя по-доброто от победата на Съветската армия? Защото, ако се размисли човек ще види, че там където победата е на англо- американско и френската армии народите ѝ построиха по- добър живот!

Следствие на окупирането на не малка част от Европа от Сталин избиването на невинни човеци продължава! В другият край на Европа това се спира с края на войната. На поколения е почернено бъдещето им.

 

Затъват в нечувана мизерия и глад. В другия край на Европа, победителите не си отмъщават и помагат на победения народ да стъпи на нозете си и да се развива, до такава степен, че внуците на победителите от Изток на милеят да учат и работят в победената Германия.

Къде, в кои страна, се изграждат паметници на войници от чужда армия, освен там където са останали за да наложат чужда на народите политика?

Още веднъж прекланям се пред всеки загинал от безумието на политиката на диктаторите и малодушните политици от тогава, защото войниците са изпълнявали волята им!

 

За това лично аз ще приемам датата 9-и май като поука, но никога няма да приема дрънкането на оръжия по площадите като честване, а като показ на това, какво може да сътворят подобни на Сталин и Хитлер!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3642 |07.03.2024 Българско гостоприемство: Чуждестранни студенти по медицина нападнати в Родопите, объркали ги с мигранти . 0| 3875 |26.02.2024 Американски военнослужещ се самозапали пред израелското посолство в САЩ . 1| 2998 |23.02.2024 Исторически момент: За първи път апарат на американска частна компания кацна на Луната . 3| 5406 |29.01.2024 Иран обеси 4-ма заради шпионаж в полза на Израел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads