Реклама / Ads
68| 8618 |08.10.2014 МИСТЕРИИ

БСП очерни ДС и се сгромолясва на изборите

.
Законът за досиетата удари БСП
Не става въпрос за някаква конспирация, а за проста артиметика от едно полулегално изследване. Активисти-ветерани от Държавна сигурност са попитали свои сподвижници в големите български гласове, дали ще гласуват на парламентарните избори- на миналите, и на тези.Сметката показала, че от 250 до 300 000 бивши служители на ДС, агенти, сътрудници и техните семейства отговорили, че няма да гласуват за червената партия. Причината - очернянето им от БСП в годините на прехода.
 
Ще припомним, че още през 1990 г. лично Александър Лилов се опитва да прехвърли цялата вина за случващото се в социалистическа България на Държавна сигурност, като с това цели да оправдае БКП.Хората са възмутени и това се вижда от стенограма, публикувана едно към едно наскоро в книгата на един известен ДС-анализатор. Пак в това време , като вътрешен министър, генерал Атанас Семерджиев уволнява 14000 души ръководен състав от ДС. Като цяло ДС се закрива в началото на 1990 г.

Години по-късно депутати от БСП начело с Татяна Дончева и Румен Петков приемат Закона за досиетата, който хвърли в нокдаун службите и звената, които отговарят за сигурността. Наши източници твърдят, че Дончева била бесна на хората от ДС, които навремето не я приели в редиците на Първо главно управление. Румен Петков пък искал да угоди на опизицията, поради грешките кито допуснал като вътрешен министър. Сега Дончева е лидер на "Движение 21" и се докопа до заветния 1 %, а Румен Петков и АБВ издрапаха до парламента. Дали пък още тогава в душите на тези видни социалистически дейци, не са зреели кълновете на ренегатството,  питат се днес ветерани от ДС.

"Но когато Сергей каза, че в името на националната кауза и стабилността на страната, БСП е жертвалa българските разузнавачи, създавайки комисията по досиетата - се изчервиха и без това червените столове в зала 1 на НДК. Как да преглътнеш цинизма на този очилатко, който дори не е служил войник, а днес плаче със сълзи и сополи: „зачеркнахме съдбата на хората на разузнаването - офицери, дипломати, български професори и учени, работили единствено и само в името на България”?!?

Да вярваме ли на ушите си? Нали по време на управлението на Станишев и БСП бе създадена комисията на Евтим Костадинов и абсурдния закон за досиетата!? Какви са тези крокодилски сълзи и гьонсуратлък да се извиняваш за действията си, които са национално предателство!?", изказва общата позиция на негласувалите Валентин Бояджиев.

Както и да е. Сега БСП сърба попарата, която сама си надроби. Хора, които са си вадели хляба с БСП и червената бюлетина, не гласуват с нея. Сами може да изчислите колко депутатски места са тези 250-300 000 гласа.

Росен Джумайски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6138 |05.10.2014 Медитацията може да промени гените ни . 0| 11532 |04.10.2014 Магически дървета - лекуват и убиват . 1| 8774 |02.10.2014 Дезидерата - текст от Балтимор с магическа сила . 17| 18505 |28.09.2014 Смъртта е илюзия, създадена от нашето съзнание?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads