Реклама / Ads
42| 18283 |10.05.2011 МИСТЕРИИ

Екзорсизъм в Свищовския университет

.
Чистачка кълне любовница на ректора, академичната общност призована да гони Нечестивия
 
Черна магия и тъмни сили бродят повече от две години из широките коридори на Стопанската академия в Свищов, след като камериерката леля Марийка в един от студентските блокове прокле през 2009 г. докторантката Петя Василева.


Петя Свирката, както я наричали галено студентите, защото обичала да си подсвирква, докато се разхожда, изсъскала на камериерката, че не е доволна как чисти стаята й. Нервите на леля Марийка не издържали и тя казала на младата жена „бял ден да не видиш”. Още на следващия ден Василева се почувствала зле и веднага обявила чистачката за вещица, която си контактува с тъмни сили и прокълнава останалите. След лекарски преглед се оказало, че кандидат-докторката е получила тахикардия. Студенти на Василева се шегували, че първо трябвало да мине през психиатър и след това да обикаля останалите кабинети. Първи на обезумялата от страх Василева се вързал недосегаемият ректор-светец на свищовската Алма матер Величко Адамов, който се вживял в ролята си на пазител на християнските ценности, след като бе изрисуван като Исус Христос на Тайната вечеря, заобиколен от своите апостоли – преподавателите от катедра „Финанси”.



Адамов светкавично пришпорил цялата академична общност – от заместник-ректора до студентския съвет, да разследва случая с черната магия. Куриозното е, че заповедта за отстраняването на жената от блока на Петя Свирката е подписано от нелегитимното протеже на Адамов – Ангел Георгиев, който по това време има осигурено топло място като асистент на хранилката на катедра „Финанси”. В Свищов под сурдинка се говори, че освен лична докторантка Петя Свирката била и любовница на популярния сред студентките плейбой Величко Адамов. Освен това Василева била и бизнес партньор на ректора. Младата жена официално се води собственик на издателска къща, която основно печата учебниците на Величко Адамов. Чрез тясната връзка между двамата обезумялата от страх прокълната девойка успяла да накара Адамов да изгони камериерката от общежитието и да я премести в друг блок. Тъй като жената е вдовица с три деца, нямало как да бъде дисциплинарно уволнена. Писмото, с което Василева подала жалба, шашнало повечето преподаватели. *„Започнах да се задушавам, не ми достигаше въздух и ми стана лошо - зави ми се свят и едва успях да стигна до стаята, където не помня колко време съм прекарала на леглото.

След като се свестих, реших да потърся помощ в лицето на ръководството на Академията, като открих доцент Герганов (зам.-ректор в академията – б.а.) в кабинета му, обясних случая и с чужда помощ бе написана настоящата жалба - подписана от мен. Потърсих също така медицинска помощ, тъй като продължава да ми е лошо, вие ми се свят, аз съм суеверна и вярвам в проклятията – много тежко изживявам ситуацията, просто съм в шок! Не съм в състояние да продължа академичните си занимания по дисертацията за неопределен период от време. Моля за Вашата бърза намеса, за да не се повтарят подобни сцени с други докторанти”, гласи част от писмото на прокълнатата Петя Василева.

В подкрепа на докторантката-екзорсист е привлечена и колежката й по фирма за разпространение на ректорските учебници Деяна Веселинова, с която за минута съставят нов донос, адресиран до зам.-ректора Герганов: „Докторантката беше силно разстроена и в пълно неведение защо точно това са й казали. Помоли ме да напишем заедно молбата, т.е. под нейна диктовка, тъй като сядайки на нейния компютър сълзите и видимото треперене не й позволяваха да пише”, се казва в писмото. В същия сериозен стил в спора се намесва и помощник-ректорът Венцислав Танев.

Той констатира: „Имайки предвид сериозността на това деяние, абсолютно противоречащо с академичната етика, непристойно поведение към член на академичния състав, уронване на доброто име на Работодателя и злоупотреба с доверието му предлагам да се наложи наказание – уволнение.” Още същия ден ръководството на Свищовската академия издава уникалната заповед N: 111/2009 г. за уволнението на камериерката с мотиви: „В резултат на проклятието докторант Петя Пл. Василева е претърпяла болки и страдания довели до невъзможност да изпълнява задълженията си на докторант”. Деянието на камериерката Марийка е квалифицирано от академичното ръководство като „опасен прецедент”, неприемливо за съществуващите високи стандарти на обучението в Свищов. Припомняме, че от почти 2 години Стопанската академия се тресе от периодични скандали, свързани основно с действията на своя ректор. В тази връзка студенти и преподаватели са започнали да мислят предложения до министъра на образованието Сергей Игнатов.

В кръга на шегата те настояват да се организира лов на вещици във всички български университети и да се извърши обследване на целия академичен персонал за съпричастност към тъмните сили, като бъдат привлечени специалистите-екзорсисти от Стопанската академия в Свищов. Да се въведат в учебните програми като задължителни дисциплини „проклятия и заклинания”, „вещерство”, „мениджмънт по бяла и черна магия” и „приложен екзорсизъм” и др. Да се организира на студентите публична прожекция на филмите „Ловци на духове” - първа и втора части, „Екзорсистът” и други ленти по темата. На ректора на Свищовската академия доц. д-р Величко Адамов да бъде издадена благодарствена грамота „Доктор Хонорис Кауза” за принос към екзорсизма и Светата инквизиция.

* „Торнадо” запазва правописа на цитираните откъси от документите във вида, в който самите автори са го предали до ръководството на университета.

Васил Василев


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 17881 |08.05.2011 Ст. Христов: Луканов беше убит с един изстрел . 4| 17066 |04.05.2011 Гадателката Михаела Маринова: Развалих магия на Иван Костов . 13| 14740 |26.04.2011 30 = смърт! . 177| 11168 |23.04.2011 Битката за християнството е връщането към Бог

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads