Реклама / Ads
3| 5934 |20.11.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Директорът Васил Василев поиска обяснения от Морфов за скандала в Народния театър

.
Източник: БГНЕС
Директорът на Народния театър ”Иван Вазов” Васил Василев е назначил комисия, която да разследва случая между Морфов и Велислава Кръстева. На 10-ти ноември Кръстева е подала жалба срещу режисьора. В момента се осъществява вътрешна проверка. 
 

В писмо до сайта "Площад "славейков" главният режисьор на Народния театър "Иван Вазов" Александър Морфов е изпратил своята гледна точка за конфликта му с PR-а на "Народния театър" Велислава Кръстева.

 

В края на октомври 2022г. вратата на Кръстева в Народния театър беше надраскана с надписи: "Връзки с обществеността на Ахмед Доган", "ДПС", "Изчезвай". Табелката с името ѝ беше изкъртена. Александър Морфов заяви в отворено писмо, че той е извършителят и не се крие. Мотивите му са, че това е морален акт, защото той се разграничава от Кръстева, която придружава Ахмед Доган по време на изборите на 2-ри октомври. Морфов не е съгласен с това, че по този начин ПР-ът представлява Народния театър и работещите в него.

 

Кръстева е дългогодишен говорител на ДПС. Тя е депутат от движението. От лятото на 2022г. е назначена за директор на "Връзки с обществеността" на Народния театър.

 

Ето пълния текст на писмото на Александър Морфов:

 

ОБЯСНЕНИЕ ОТ ЛИЦЕТО АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ
До лицето василвасилев

 

Лицето васил василев, за жалост, заемащ поста, засега, директор ТЕАТЪР "ИВАН ВАЗОВ", явно страда от патологично раздвоение на личността!

Едната половина все още се намира в 1980г. и по комунистически стандарти организира процес, заклеймяващ враговете на комунизма, другата половина се намира в 2022г. в обятията на ДПС и организира публичен процес срещу човека АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ!

 

Другарю василев, на теб няколко пъти ти показах скандалното видео с твоята заместничка и пиар на НТ "Иван Вазов" велиславакръстева, наричана за кратко в театъра ВИК! Видеото, в което се виждаше лицето ВИК как подтичва сред слугинажа на "председателя Ахмет", с фанатично опиянение, ме разстрои и се надявах, че НАРОДНИЯТ ТЕАТЪР "ИВАН ВАЗОВ" ще се разграничи от явната политическа пропаганда! НИЩО!!! НИТО ЗВУК! НИТО БУКВА!

 

Стана БЕЗПОЩАДНО ЯСНО, че НАРОДЕН ТЕАТЪР "ИВАН ВАЗОВ" се управлява от ДПС! Както вече цитирах в моето отворено писмо - "Народният театър "Иван Вазов" е независим културен институт...Като институция Народният театър е доказал, че съществуването му е напълно независимо от политическите промени, партии и личности". Ти и твоите господари искате да унищожите правото на театъра и изкуството да бъдат независими! Искате да върнете културата във времето на "зрелия комунизъм", откъдето явно идваш ти!

 

По отношение на лицето ВИК, което явно управлява Народния Театър, тъй като ти нямаш право на свое мнение, ще кажа следното:

 

Когато забелязах, че лицето ВИК явно страда по своя оракул, откъдето е била прокудена, и предложих да напусне театъра и да се върне там, където душата и я тегли!

 

При следващата среща, когато се разбрах, че тя се е впила като кърлеж в тялото НАРОДЕН ТЕАТЪР и никой не може да я изтръгне без хирургическа намеса, тогава я попитах: "Сега ще трябва ли да играем пиесите си на турски език?". На което тя тихо ми отговори: "Ако се наложи"!!!!!!!!!!

 

Това беше точката, от която аз не мога да се върна назад и последва всичко останало!

 

Лицето велиславакръстева не съм я докосвал и никога не съм отправял към нея обиди и заплахи!

 

Александър Морфов

 

Потресаващо е, че Морфов споделя, че при разговор с ПР-а, тя му е казала: "Ако се наложи, ще играете пиесите на турски език!" Явно е достигната "точката на кипене", която показва липса на свобода на словото и творческа независимост. Върви процес по овладяване до достигане на пълна политическа зависимост на Народния театър.

 

Всеки, който не си дава сметка за това, означава че или си затваря очите, или ако наистина не го е разбрал, утре вече ще е твърде късно.

 

Ирина Тодорова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 13872 |24.09.2022 Стефан Гамизов: Един приятел ме попита, дали Васил Начев е убит . 0| 15972 |26.08.2022 Илиян Василев: Христов нито разбира от газ, нито от дипломация. Може да направи беля с огромни мащаби . 0| 12014 |25.08.2022 Илиян Василев: Криза няма. Има пазар . 0| 45812 |20.08.2022 Илиян Василев: Служебните на Радев стъпиха много накриво. Свършва приказката на умния генерал от ВВС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads