Реклама / Ads
11| 15269 |05.03.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Александър Морфов: Твърде дълго сме в сянката на едно уродливо управление

.
Александър Морфов
Всички хора трябва да разберат, че така повече не може да се живее и трябва да си осмислим живота. Продължаваме да бъдем в сянката на уродливо управление вече в продължение на толкова много години.Хидрата се е впила в държава и смучи кръвта на нормалните хора. Това заяви уволненият дисциплинарно от Народния театър режисьор Александър Морфов.
 

Всякакви възможни форми на словоблудство се изляха срещу мен със страшна сила. В началото не обръщах внимание, защото обичам китайската поговорка:"Какво може да мисли дървото за щкучутата, които пикаият по него". Но кучетата станаха много и затова реших да кажа нещо за всички тях и всички останали, които сме на дървото, допълни той пред bTV.


По думите му ситуацията в Народния театър е мини копие на ситуацията в държавата.


Войната между мен и лицето Василев продължава вече три месеца, сподели той. Морфов е очаквал директорът на Народния театър да използва всичко срещу него. Така повече не може, смята той.


Трябва да си осмислим живота, хора, призова режисьорът. Изпиха ни силите, категоричен е Александър Морфов. Василев купил актьорите. Дал им премии между 8000 и 18 000 лева, вдигнал им заплатите тройно.


С ченгеджийски номера бил уволнен Морфов. Дори бил привикан в полицията на разпит заедно със съпругата си.


Театърът трябва да е независим, изтъкна Морфов като обвини Васил Василев, че е зависим от ДПС и другите управляващи. Според него над директора на Народния театър има чадър и заподозря президента и ДПС. Липсата на морал и съвест се оказа печеливша стратегия за кариеристите, заяви режисьорът.

 

За Евгени Будинов той разказа как актьорът казал, че ще се кандидатира за депутат, защото нямал пари и уточни, че не е гербаджийски боклук, а просто боклук.


Театърът трябва да е независим творчески институт, според него. В този театър става нещо лошо, сподели той. Като хъшовете искал да изрази протеста си срещу Велислава Кръстева. Много хора са застанали зад каузата му.


Геният на предателството се е родил в България, подчерта Александър Морфов. Ние сме най-търпеливата нация, а гневът на българина угасва след третата ракия в кръчмата, допълни той коментар за някои от актьорите в Народния театър.


Александър Морфов бе в основата на един от скандалите, които разтърсиха Народния театър през последните месеци, след като надраска вратата на кабинета на Велислава Кръстева, бивш пиар и депутат от ДПС. Гневната реакция на режисьорът бе провокирана от видео, в което Кръстева придружава Ахмед Доган по време на предходните избори.


Част е трупата на Народния театър се застъпи за Морфов, докато други настояваха за оставката му.


Тогавашният министър на културата Велислав Минеков разпореди проверка по случая. Той посочи и че в екипа на народния театър има доста съмнителни назначения. Впоследствие Минеков се оказа единственият сменен министър в състава на новото служебно правителство.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 13181 |28.02.2023 Първи коментар на уволнения дисциплинарно Александър Морфов . 15| 28910 |22.11.2022 Кирил Кадийски към Морфов: Ще се биеш докрай! За да не се оглася сцената с „вай, вай, Дездемона! Вай керата!” . 9| 4750 |29.12.2020 Д-р Александър Симидчиев: Със сигурност ще се повиши броят на имунизираните медици . 42| 11212 |08.12.2020 Доц. Александър Христов: Всеки затворен ден намалява шансовете на управляващите да спечелят изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads