Реклама / Ads
13| 10037 |15.07.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Камен Донев за раздялата с Народния театър: Директорът ме попита ”Кой си ти?” Аз съм човек, който за едната чест живее и се бори докрай

.
Камен Донев: Проблемът в театъра е политически, но се представя за морален Източник: БТВ
Камен Донев напуска Народния театър. ”Поводът за напускането ми е последното изиграване на представлението „Животът е прекрасен“, в което имаше, според мен, абсолютна предпоставка за пожар.”

Имаше дим. Крачката до паниката беше много малка. И когато някой омаловажава проблема, се ядосвам. Казах им: „Ако не дойде техническо лице, пожарникар, аз ще спра спектакъла. Никой не ме чу. Пожарникар не дойде изобщо. Не спрях спектакъла заради публиката“.

 

Това разказа Камен Донев в ефира на БТВ.

 

Той коментира: "Поведението на директора Васил Василев след спектакъла преля чашата. Той ме причака и попита какъв е проблемът. Той искаше да дам обяснение защо съм качил клип в Интернет, защо проблемът излиза извън театъра. Попита ме: „Кой си ти?“

 

Проблемът е, че не е справедливо подобен човек да бъде директор на театъра. Ще изиграя последния спектакъл на 28 септември. Но няма повече да играя там."

 

Донев беше категоричен: "Г-н Василев и сега ме съди за обида и клевета. Но аз добавих, че може да му дам пари, ако има нужда. Мога да говоря където искам, каквото искам и ще се боря докрай.

 

Проблемът в Народния театър се случва на политическа основа и той е ясен. Но се измества в морален план. Не може директор да изгони острието на театъра като режисьор, какъвто е Александър Морфов. Няма право. Все едно във футболен клуб да се изгони Меси. Талантът може да е труден, но няма право, защото служителят е под таланта."

 

Камен Донев се надява на новия министър на културата. "Министърът на културата се надявам да намери решение на проблема. Но решението трябва да дойде отвътре, от театъра. Обръщам се към хората в театъра – Не се страхувайте, казвайте какво става в Народния театър. Как заспиваш като знаеш, че има несправедливости.

 

Човек за едната чест живее. Ще ги мачкам докато съм жив."

 

Той се пошегува, че метеорът не падна където трябва."Пилонът – това ми е чуждо. Тези актове на патриотизъм са ми чужди. Не взимам страна. Най-голямото хора, най-голямото кебапче, най-голямата баница. Аз тези неща не ги приемам."

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11706 |06.08.2022 Енергийният щаб на кабинета “Донев” - пиар изпълнение според Асен Василев . 0| 7987 |03.06.2022 Камен Алипиев - Кедъра: Хачо Бояджиев уволни Нери, а Сашо Диков едва не му разби муцуната . 0| 8861 |01.06.2022 Сашо Диков: Кошлуков и Каменаров участват в конкурса за „генерален слагач на властта“ . 12| 14678 |27.01.2022 Алипиев: По време на управлението на Каменаров и Кошлуков спортът в БНТ се превърна в лошо подбран кръжок

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads