Реклама / Ads
1| 4943 |07.12.2017 МИСТЕРИИ

От Мюфтийството тачат Плевнелиев: Получава наградата ”Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди”

.
Източник: БГНЕС
Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) ще бъде удостоен с почетната награда ”Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди” на Висшия мюсюлмански съвет, съобщиха от Главното мюфтийство. Церемонията ще се състои утре, а отличието ще се връчи за първи път.
 
Наградата е учредена от Съвета на името на първия главен мюфтия Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди, встъпил в длъжност на 8 декември 1910 г. след проведен избор в София.

Отличие ще има и за Муса Дурлу за примера му като родител, който се грижи за възпитанието и образованието на петте си деца, които учат в Духовното училище в Момчилград.

"Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди" ще получи и Павел Стоянов, който с фирмата си пръв във България сертифицира производството си със сертификата "Хелял" на Мюсюлманско изповедание и популяризира хелял продуктите сред мюсюлманите в България.

Награда ще вземе и Ердинч Сюлейман за иноватовните му инициативи в сферата на религиозната просвета, които прилага в с. Бенковски, Кърджалийско, и други села от района, отбелязват от Мюфтийството.

А почетната награда ще бъде връчена на четвъртия президент на България Росен Плевнелиев за усилията му за обединяване на обществото и институционалното уважение към Мюсюлманско изповедание и доброто отношение към мюсюлманската общност в страната.

Това не е първото подобно отличие за Плевнелиев. През февруари, малко след като приключи мандата му, той стана носител на голямата награда „Приятели на Израел“ за 2016 година за активна и последователна подкрепа към еврейския народ и държавата Израел.

Наградата беше връчена на тържествена церемония в Ерусалим с участието на президента на Израел Реувен Ривлин и в присъствието на представители на най-влиятелните еврейски организации по света.

Преди дни пък бившият президент бе удостоен с длъжността "Почетен професор" на Института за развиващите се пазари на Пекинския университет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4817 |14.11.2017 Плевнелиев: Русия е тренирала с България шпионските си умения за изборите на САЩ . 3| 4085 |27.10.2017 Йотингер: За всяко вложено 1 евро България получава 5-6 от ЕС . 1| 4382 |27.10.2017 Спецмагистратите са галеното дете на депутатите-работят година, получават заплата за 18 месеца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads