Реклама / Ads
7| 24165 |25.07.2017 МИСТЕРИИ

Само във Фрог: Бизнесменът, натопил депутата от ГЕРБ, му дължи над 100 бона

.
Бизнесменът, който натопи пред разследващите депутата от ГЕРБ- Добрич Живко Мартинов, му дължи над 100 000 лв. Това научи Фрог нюз от полицейски източници в града.
 

Те разказаха пред екипа ни смущаващи подробности за хората, на които държавното обвинение се е доверило: Този Антон не е никакъв бизнесмен. Подозират го за серия от измами и вероятно с това го държи прокуратурата и за това се е съгласил да свидетелства. Той завлече Живко Мартинов с крупната сума, която дължи за наем на имоти. Освен наем за фирмата, бизнесменът дължи близо 3000 лв за ток. След като въпросното търговско дружество натрупа задължения за милиони, то беше продадено на беден ром. В момента депутатът е завел гражданско дело срещу въпросния бизнесмен, с надеждата, че поне част от парите ще може да си върне, допълниха източниците ни.


Има и още любопитни неща. Според тях в момента срещу свидетеля на прокуратурата се водят други две дела. Едното е за това, че е завлякъл местна голяма фирма за производство на олио с 1 млн. лв. Другото е свързано с далавера с банка, която му отпуснала кредит за 1 млн. евро за закупуването на гараж, чиято стойност била доста под тази сума.

Източниците ни с усмивка приемат „разкритията” на главния прокурор Сотир Цацаров за това, че Мартинов поискал 4 тона суджук, който лично да си го суши. За да направиш толкова суджук, ти трябват поне 8-10 тона месо. Представете си за какво количество става дума и какво помещение трябва да имаш, за да го сложиш. Тези твърдения са пълна дивотия, признаха те. Възмущение предизвикаха и твърденията на Цацаров, че депутатът използвал шофьора си за тази работа. Той няма такъв, категорични са близки на депутата.

 

Като напълно безпочвени се окачествяват и твърденията на разследващите, че Живко Мартинов е оказал натиск върху окръжния прокурор, с цел да прикрие престъпление. Ако това стане, означава, че самият прокурор е извършил много по-тежко престъпление против правосъдието, лаконични са източниците ни. Те се чудят на нелогичните твърдения на обвинението. Защо трябва да се ангажира прокурор да оправи нещата, при положение, че въпросният казус бил вече вкаран в съда и решението му изцяло зависело от съвсем друг човек.

Друг от свидетелите срещу Мартинов е бивш полицай, който има капанче на Кранево. Мъжът не е добре, тъй като е прекарал тежко заболяване. Наскоро депутатът завел дело за клевета срещу съпругата му, която го набеждавала, че праща в заведението проверки от различни институции. Оказва се, че семейството на бившия полицай се прочуло в района с това, че пише на година по 200 сигнала срещу различни хора и ведомства, „заподозрени”, че умишлено им пречат на бизнеса.

 

Интересна подробност е, че по време на предизборната кампания политическите опоненти на Мартинов се свързали с него и в прав текст му заявили, че ще му извъртят номер, така че да го разкарат. „Ще направим така, че Бойко да ти се ядоса и да те изхвърли”, заканили се те.

Има група хора от левия спектър, които от няколко месеца пишат жалби срещу мен, понеже 11 години губят в Добрич и имат към мен една неприязън. Това е в основата. Към част от тези хора, които ме клеветят, имам завеждани дела, друга част ми дължат неразплатени наеми, защото съм 28 години в частния бизнес. Дори фирмите са продадени на хора в неравностойно положение. Това е предпоставката", коментира Мартинов, след като се вдигна шум за суджуците.

 

Любопитното е, че разследващите действат към Живко Мартинов, все едно гонят опасен терорист. Тежко въоръжени барети са влезли днес в дома на болните му родителите му в Добрич. Баща му е на легло, покосен от инсулт, а майка му се грижи за него. Възрастното семейство онемяло при вида на маскираните. Живко Мартинов не се укрива. Лесно може да бъде открит, вдига си телефона и е във връзка с ръководството на ГЕРБ, тъй като си урежда формалностите около напускането на парламента. Съдбата на Суджука е съсипана. След 3-4 години няма и да се напише, че е бил оправдан. Всичко в момента е един страшен балон, коментираха притеснени депутати в парламента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6915 |25.07.2017 Даниел Божилов за Фрог: Промените в законодателството целят далавери . 1| 8632 |25.07.2017 Само във Фрог: Лимузина за 100 000 лв. си купува „Мини Марица Изток“ . 2| 15236 |18.07.2017 Само във Фрог: Тих политически преврат разтресе МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads