Реклама / Ads
9| 9828 |07.03.2018 МИСТЕРИИ

В сигнал до Борисов! Мъртво родено бебе по вина на болница се оказа „маловажно” за „Медицински одит”

.
Мъртво родено бебе в Стара Загора по вина на университетската болница се оказа „маловажен случай” за Изпълнителна агенция „Медицински одит”. Това става ясно от сигнал до премиера Бойко Борисов, с който Фрог нюз разполага. Макар, че случаят, който е от средата на 2017 г. се пази в дълбока тайна, той е предизвикал огромни скандали и стресения в агенцията, която по закон би трябвало да нищи грешките на докторите. С него за запознати ДАНС и прокуратурата.
 

За какво става дума: Бременна жена постъпва в болницата, за да роди планирано. Тоновете на бебенцето започнат да се губят заради увита пъпна връв около вратлето. Налага се жената спешно да бъде оперирана, за да спасят детето. За нещастие в този час в лечебното заведение не е имало анестезиолог, което е тотално нарушение.

 

Операцията се отлага за неопределено време, за да се намери специалист. „Пращат линейка да вземе доктора от дома му, което забавя операцията с около 40-50 минути. Този период се оказва фатален за детето. За съжаление го изваждат мъртво. Едно е да са го спасили на петата минута, друго е след близо час. Бебето е било с огромен шанс да оцелее, но заради забавянето е издъхнало в утробата на майката”, разказа служител на „Медицински одит”. Аудиозапис с мнението на различни експерти в областта на медицината, с който ДАНС разполага, доказват тези твърдения.

 

Очаквано родителите били непримирими към споходилата ги трагедия. Подавали сигнал до „Медицински одит”, с надежда, че истината ще излезе наяве и виновните ще си получат заслуженото. От сигнала до министър-председателя става ясно, че потъналите в скръб родители бъркат. Оказва се, че всички проверяващи, включително и външен консултант били категорични, че по случая с мъртвото бебе са извършени няколко нарушения от страна на лечебното заведение. Шокиращото е, че докато контрольорите настоявали да се наложат наказания на виновните за трагичната развръзка, били  направени два опита проверката да бъде осуетена и в крайна сметка да приключи без грам последствия.

 

При първият опит високопоставен служител се опитал да прекрати на своя глава нещата с мотива, че са извършени процесуални нарушения по време на проверката.

 

Щом Главният секретар на ведомството  поискал да разбере кои точно са нарушенията, предложението било светкавично оттеглено.  Нещата не приключили до тук. "Последвала е резолюция от Златица Петрова/ шефка на "Медицински одит"/ с  „резолюция – писмо за маловажност“, се казва в сигнала.

 

Случаят с бебето подействал като бомба със закъснител в „Медицински одит”. Някои служители дори напуснали работа, възмутени от случилото се. Те споделиха пред Фрог, че историята в Стара Загора не е прецедент и че изходът от проверки за лекарски грешки и финансови далавери зависят основно от това „кой на кого е човек”. Медията ни подробно разказ вчера за натискът, който се упражнява върху контрольорите-юристи, икономисти и лекари, за да може една или друга проверка буквално да се смачка.

Как това се е случило при ревизия на болницата в Кюстендил, четете скоро във Фрог.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7125 |11.08.2017 Спасител: Не плувайте срещу мъртвото вълнение, а се отпуснете по течението . 0| 6858 |25.10.2016 СЕНЗАЦИЯ! Извънземни пратили сигнал, учени го изследват? . 0| 6103 |16.09.2016 Прокуратурата мотае две години сигнал за кражби в парк „Леденика“ . 0| 6425 |30.08.2016 Уловиха сигнал от извънземни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads