Реклама / Ads
29| 13651 |23.08.2013 МИСТЕРИИ

Сензация! Според Распутин днес е краят на света

.
Григорий Распутин
Митичният руски монах, таен съветник на рускя император Николай II – Григорий Распутин предрекъл края на света на 23 август 2013 г. Нарекъл датата „гробната тишина”.
 
Тя щяла да се спусне над света надвечер. Сензационното разкритие направиха изследователи на живота на Распутин пред ден. 

Монахът предупреждавал за „ужасна буря”, след която „огън ще погълне всичко живо на сушата, след което животът ще загине и ще настъпи гробна тишина”. Това съобщава руската медия „Комсомолская правда”.

Освен това Распутин намеква и за потопа, който в момента залива Далечния Изток на Русия. Морето ще нахлуе в градовете, в домовете на хората, а земята ще стане солена. Исолта ще попадне във водата, и няма да има вода, която да не е солена. Солената вода ще унищожи плодовете на земята. Земята ще се осее със солени блата. А други зем ще изсъхнат от големите горещини. Хорота ще се окажат под солен дъжд, ще бродят по солената земя, между сушата и потопа”.

Някои дори свързват пожарите, които вилнеят в Европа, Америка и Австралия с предсказанието на Григорий Распутин.

 

Распутин предчуствал смъртта на царското семейство много преди тя да се случи – избиват ги в мазето на Ипатевската сграда в Екатеринбург.

Пак Распутин предрекъл идването на власт на болшевиките и планините от трупове, „сред които знатни князе и графове, чиято кръв ще обагри река Нева”. 

 

Монахът предсказал също и сталинските репресии 25 години преди да се случат.

Разсъждавал много и върху собственото си смърт. Казвал, че ако го убият прости хора, селяни, това ще е знак, че царската фамилия ще управлява още сто гидини. Но ако го погубят близки до царя хора, то за Русия и императорското семейство ще настъпят ужасни времена. Така и станало.

Григорий Ефимович Распутин е роден на 22 януари 1869 г. в сибирското село Покровско, Тоболска губерния. Той е сред най-скандалните личности в историята на руската монархия, едновременно боготворен и яростно ненавиждан. Распутин е наричан още „лудият монах“, докато другите го оприличавали на странник. Наричали го още старец и мъдрец. Мнозина вярвали, че той е физически и духовен лечител. Чрез ловки интриги и спечелване на благоразположението на кръгове в императорския руски двор, той придобива огромно политическо и религиозно влияние, успявайки да се намеси във вътрешните дела на Руската православна църква.

Влиянието на Распутин идва в резултат на болестта на престолонаследника Алексей, който страда от хемофилия, която води до постоянни кръвоизливи. След като лекарите не успяват да помогнат на принца, приятелка на царицата разказва за свещеника. Распутин се моли за престолонаследника и става чудо - успява да помогне на великия княз Алексей. При всяка криза в здравето на престолонаследника монахът спечелва все по-голямо влияние в руския двор. Достига се до положение, когато срещите на царското семейство зависят от самия него. Царица Александра дори смята, че Бог говори с нея чрез Распутин. Аристокрацията в Санкт Петербург обаче не одобрява влиянието му. Това донякъде се обуславя от обтегнатите й взаимоотношения с Руската православна църква. Предвоенната обстановка още повече обтяга отношенията. Носят се слухове, че царицата е шпионин на Германия. Когато цар Николай II заминава за фронта, влиянието на Распутин над царица Александра става всеобхватно. Той става неин довереник и съветник. Някои смятали, че монахът управлява задкулисно Русия. На 16 декември 1916 г. Распутин отива в "Моника Палас", където враговете му го отравят с цианкалий, Когато видели, че отровата не му подействала, убийците стреляли няколко пъти в него, той паднал, но пак се надигнал и се опитал да избяга, след което бил хванат и прострпелян – този път в главата. Вързали го и след известно време решили, че е мъртъв. Закарали го до река Нева, в чиито ледени води било хвърлено тялото му. След като бил изваден вкочаненият му труп, при аутопсията лекарите установили, че е умрял от удавяне.

Разспутин прави предсказания, които се сбъдват поразително точно. Още в началото на 1916 г. той се обръща с писмо към императора, което започва с думите: "Аз чувствам, че ще си отида от живота до 1 януари. Царю на руската земя, ако чуеш камбанен звън, който ще ти съобщи, че Григорий е убит, знай, че един от твоите е подготвил моята смърт и никой от вас, никое от твоите деца няма да живее повече от две години. Царю руски, ти ще бъдеш убит от руския народ, а самият народ ще бъде проклет и ще стане оръдие на дявола."

Распутин бил идол за жените. За многобройните му похождения се разказват легенди и са написани над 30 книги, преведени на десетки езици. Стигало се дотам, че знатни съпруги падали на колоне и му се молели да му станат любовници. Той бил груб и често унижавал жените. Говори се, че в императорския двор Распутин бил преспал с повечето придворни дами. Някои от тях му били предлагани от техните съпрузи, които се надявали чрез него да направят кариера.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 9808 |22.08.2013 Мъртви гълъби падат от небето на Москва . 2| 9398 |20.08.2013 Метеорит вталява фолк-звезди . 1| 7079 |20.08.2013 Откриха смъртоносен пръстен от 14 век на нос Калиакра . 2| 9924 |19.08.2013 4-метрово мистериозно същество изплува от морето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads