Реклама / Ads
7| 9451 |03.04.2017 МИСТЕРИИ

Трайков: Толкова се краде, че не остават пари за пенсии

.
Трайчо Трайков
Проблемът със сигурността на гражданите е много голям. Толкова много се краде, че не остава за пенсии. Има решение и ние два месеца говорихме за такова решение в тази кампнаия, но трябва смелост и действие. Това заяви бившият министър Трайчо Трайков.
 
Демократичната прореформистка общност в България трябва да работи заедно, за да постига реални резултати. Той подчерта, че в случая не трябва да се говори за „десница”, а за „Нова република”, „Да, България” (които са позиционирани в ляво-център) и тази част от остатъчния Реформаторски блок, която не подкрепя статуквото. „Тези формации трябваше, но в бъдеще трябва да работят по една писта”, категоричен беше бившият енергиен министър.

Според него трябва да се започне от признаване на грешките, като за това ще има време: „Не съм убеден, че скоро ще има парламентарни избори”. Трайков е на мнение, че за успех може да се говори не след резултат, близък до 4-процентовата бариера, а при получаване на възможност „чрез парламентарните механизми да влияем на важните неща”.

Като пример за подобни важни места той даде позицията на България по спора между ЕК и „Газпром” за високите цени на природния газ, който междувременно отново поскъпна у нас. За Трайчо Трайков решението на КЗК за липсата на картел на пазара на горива в България е „подигравка”: „Изчакаха да минат изборите, видяха, че няма кой да ги контролира и удариха през просото”.

Той припомни, че след два дни изтича даденият от съда срок на Министерството на финансите да обяви собствеността на акцизните складове. От тях зависи какво гориво и на каква цена ще се продава у нас, а информацията през 2011 г. е била предоставена без проблеми, докато сега даже прокуратурата е създала спънки за разгласяването й, посочи Трайчо Трайков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3648 |07.03.2024 Българско гостоприемство: Чуждестранни студенти по медицина нападнати в Родопите, объркали ги с мигранти . 0| 3884 |26.02.2024 Американски военнослужещ се самозапали пред израелското посолство в САЩ . 1| 2998 |23.02.2024 Исторически момент: За първи път апарат на американска частна компания кацна на Луната . 3| 5406 |29.01.2024 Иран обеси 4-ма заради шпионаж в полза на Израел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads