Реклама / Ads
8| 9855 |28.05.2013 МИСТЕРИИ

Учен: Произлизаме от Венера

.
Всички ние сме потомци на извънземни. Различни. Никой не знае как зрънцата и атомите пътуват из универсума и как попадат на една или друга планета, помагайки за възникването на живот.
 

Това смята директорът на астробиоложкия център в Кеймбридж и ученик на известният астрофизик Фред Хойл, Чандра Уикрамасин. Мнозина учени го смятат за един от най-авторитетните привърженици на теорията за панспермията.

Според него животът на Земята е бил донесен от комета. Астрофизикът е убеден, че микробите, попаднали на нашата планета от далечните вселенски пространства могат да послужат като основа за изграждане на всякакъв вид живот на Земята.

Теорията на професора, според която животът е бил пренасян от планета на планета в течение на много милиарди години, бе наскоро обявена на страниците на Международното астробиоложко списание на Университета в Кеймбридж.

Уикрамасин предполага, че животът на нашата планета най-вероятно е донесен от Венера с помощта на слънчев вятър. Това негово твърдение се базира на сведения, получени от сондата "Venus Express" на Европейската космическа агенция.

Ученият смята, че в облаците в атмосферата на Венера има химически елементи, които са животворящи при досег с микроорганизми. Затова има голяма вероятност при определени условия микробите от горните слоеве на атмосферата на Венера да бъдат донесени на Земята. Това би траело няколко седмици или дори дни. Но за да се случи всичко това е необходимо Слънцето, Венера и Земята да бъдат разположени по един точно определен начин, което се случва един път на няколко години.

Всъщност, идеята, че животът на нашата планета се е зародил от Вселената споделят и някои индийски учени. Наскоро те откриха нов вид бактерии, които живеят на височина над 40 километра над повърхността на нашата планета. Според експертите в това откритие има два важни момента. Първият от тях е фактът, че въобще съществува живот на такава височина, а вторият е, че слънчевото греене там не е такова, каквото го знаем ние, живеещи на повърхността. Смята се, че на такава височина ултравиолетовите лъчи са много по-силни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8992 |24.05.2013 ЦРУ лети през България със заподозрени в тероризъм . 7| 10442 |23.05.2013 Откриха каска на Вермахта на Марс . 12| 8587 |20.05.2013 Клонираха човешки ембриони за стволови клетки . 2| 7272 |13.05.2013 ГДР използвали хора за опитни мишки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads