Реклама / Ads
15| 6023 |20.11.2008 НАРОДЕН ГЛАС

47 и 1 - българските числа на седмицата

.
Задава се 47-ят конгрес на БСП. Радост и оживление в червените редици. Всичко в партията е както едно време - погледи, отправени в бъдещето, малко другарска критика и нова програма. Още миг и ще се озовем в нов „златен век".
 
Но да не прибързваме и да оставим удоволствието на някое партийно величие да го изрече. 

47-и конгрес. Пореден, но дали 47 е случайно число?

Ето някои текстове от Глава 47 на Библията:

- И тъй, Иосиф влезе при Фараона и му извести, казвайки: Баща ми и братята ми, стадата им и добитъкът им, и всичко що имат дойдоха от Ханаанската земя, и сега са в Гесенската земя.

- И Фараон говори на Иосифа, казвайки: Баща ти и братята ти дойдоха при тебе;

- Египетската земя е пред тебе; настани баща си и братята си в най-добрата местност от земята; нека живеят в Гесенската земя. И ако знаеш, че някои от тях са способни мъже, постави ги надзиратели над моя добитък.

- А нямаше хляб по цялата земя, защото гладът дотолкова се засилваше, щото Египетската земя и Ханаанската земя се изнуриха от глада.

- И като се свършиха всичките пари в Египетската земя и Ханаанската земя, всичките египтяни дойдоха при Иосифа и рекоха: Дай ни хляб; защо да умираме пред тебе, понеже се свършиха парите ни ?

- А Иосиф рече: Ако парите ви са се свършили, докарайте добитъка си, и ще ви дам хляб срещу добитъка ви.

- И тъй, докарваха добитъка си на Иосифа; и Иосиф им даваше хляб срещу конете, стадата, добитъка и ослите им; и така, през оная година той ги прехрани с хляб срещу всичкия им добитък.

- И като се измина оная година, дойдоха при него и другата година и му казаха: Няма да скрием от господаря си, че всичките ни пари се свършиха; и добитъкът стана на господаря ни; не остана друго пред господаря ни освен телата ни и земята ни.

- Защо да измрем пред очите ти и земята ни да запустее ? Купи нас и земята ни за хляб, и ние ще бъдем слуги на Фараона, и земята ни за него ще ражда . Дай ни и семе, за да останем живи да не умрем, и да не запустее земята.

- И тъй, Иосиф закупи за Фараона цялата Египетска земя, защото египтяните продаваха всеки нивата си, понеже гладът се засилваше над тях; така земята стана Фараонова. 

Какви са препратките, ако още не сте се сетили. Финансова и икономическа криза вече е и у нас. Факт, който дори управляващите почнаха да признават. Животновъдите протестират. Средствата от еврофондовете се крадат и ни ги спират. Хората са в лоша ситуация и търсят изход, за да оцелеят. След като им взеха парите, идва ред на имотите, заложени в банки. Които не са ипотекирани, ще бъдат продадени. И точно в този момент помощ предлагат големи богаташи, които се вливат спонтанно в БСП, народът френетично ги праща делегати на конгреса, където пък се готви тяхното избиране, съвсем логично в самото политбюро. И всичко това безкористно, което си е така, защото когато народът те иска, какво ще направиш... Това си е апостолска работа, така да знаете и не търсете под вола теле.

Ето така, с добри намерения, земята стана Фараонова - тогава. Днес, както виждате, нещата не са се променили много. Една цифра, а колко символи: Трамвай 47, конгрес 47...

biblia.jpgИ понеже сме на тема числа, да огледаме и последното, което ни осигуриха националите по футбол. 6:1 в Белград пред погледа на президента Георги Първанов.

В сайта 19min.bg пише: Пътят му в живота (на Ахмед Доган) е белязан от числото 6. То е смятано за идеално за бизнес, тъй като единствено се дели и на четно и на нечетно (2 и 3). Тези хора умеят да водят преговори, явно и да правят коалиции. В такива случаи се притесняват да лоялността на партньорите и ако бъдат засегнати на чест, бързо прекратяват връзката. Когато Станишев определи Доган и неговите хора като "биткаджии", сигурно неволно е направил паралел със зодияка. Според него знакът на Сокола е Овен, а негов закрилник е именно Богът на войната Марс. Качествата, които небето е предопределило за турския лидер са воля решителност и предприемчивост (това във връзка с нумерологичната характеристика на депесаря). Работата е главното в живота му. За каквото и да се бори, ако попитате овена, ще ви отговори: за справедливост.

Според Гергана Лозанова, определяща се като Тракийски шаман, числото 6 означава съвършенство. „Да си спомним за шестото чувство, за шестокрилия Серафим. Шестицата се разлага на четното число 2 и нечетното 3, като по този начин обединява елемен­тите и символиката на всяко от тях."

Има и бизброй други тълкувания на числото 6, кое от кое по-добри. Всички те в дадения случай се отнасят към сърбите, които ни набутаха точо толкова гола и се забавляваха 90 минути на стадион „Партизан". Нямаше и помен от нашите „капитани", нито от духът на Сливница...

Според шамана Лозанова числото 1 е цел, скритият смисъл на което се проявява в агре­сивност и засилени амбиции на всичко, чието название за­почва с „А", първата буква от азбуката. Каквото и да значи това. Що се отнася до футболистите ни, агресивност не им липсва, но когато се борят за заплати или срещу задаващи им неудобни въпроси журналя. Попитайте ги, защо играят без сърце в националния и ще видите за какво ви говоря. Амбиции също имат, но и те стигат до първата буква от азбуката. Мисият им може да се изпише с краткото „Аз", но за съдържание не питайте, че става много сложно.

Нашето число от Белград е 1. Според нумеролози единицата обича да я поставят на пиедестал и да я признаят за номер 1. Колко познато, нали? Футболистите ни, милите, искат точно това, но ако може то да стане от самосебе си, без да се напрягат много. Просто така, както президентът, например, е номер 1 в държавния протокол и те да са №1 само защото ритат топка, а спортът им е „цар футбол", нали... Колко просто и ... нахално. И като не вървят нещата, виновен е № 9. Той е най-добрият, най-скъпият, най-признатият, защо да не стоварим самосвала с упреците върху неговата глава и да се оправя. Другите, другите ще ги намерите в Син сити - този храм на... Знаете на какво.

Такава е съдбата българска - в една седмица да живеем под знака на числата 47 и 1.  Но така е, като не сме внимавали не само в часовете по математика, а сме пропуснали цели предмети и срокове...

Разбира се шаманите на „Позитано" 20, в БФС и политолозите-шамани ще ни засипят със съвсем други тълкования, които сочат просперитет, богатство и успехи. Но това е така, защото за тях не числото е важно, а клиента. Шамани-клиентолози. Стопляте ли? На останалите българи не им остава друго, освен да броят дните до изборите.

Севт ІІІ, тракийски цар

P.S. Не се учудвайте, че е цитирана Библията. Като тракийски цар Севт ІІІ е имал информация, че свещената книжка ще се появи по-късно, както и какво ще пише в нея. Така е, защото е разполагал с перфектна ТАНС - Тракийска агенция за национална сигурност, която пък имала агенти сред най-мъдрите жреци, оракули и звездобройци. Така че може и за конгреса на социалистите да са знаели, но все още не са открити сведения. Но както се казва, очаква ни ново археологическо лято, пред изборите може да се очакват големи разкрития. Вече се е случвало...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5932 |17.11.2008 Прокуратурата да спре заплахите срещу журналиста Юрген Рот . 28| 12959 |14.11.2008 Челен опит за Емилия Масларова . 20| 6460 |01.11.2008 Меню за българите по света . 17| 6625 |22.10.2008 Суицидално

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads