Реклама / Ads
0| 29424 |15.06.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Черногорски: Слави Трифонов не е подал декларация, трябва да му се конфискува имуществото

.
Атанас Черногорски
Някой държи някои депутати и кметове за някои атрибути, защото не са подали имуществени декларации. Слави Трифонов не е подал дакларация. Ако се спазва закона, комисията трябва да е извършила проверка и да е преминала към конфискация на имущество и дело за конфискация. Ако бъде направена проверка на народни представители и кметове трябва да бъде оценено имуществото по пазарни стойности и тогава няма да им излязат сметките.
 

Така адвокат Атанас Черногорски, бивш член на Антикорупционната комисия "Кушлев", обори твърдението на Тошко Йорданов от ИТН, че с новия закон за КПКОНПИ новата власт иска да си създаде "свои гешевчета и фюрерчета". Явно целта на ИТН е друга.

 

Ако не се приеме новия закон има опасност да не бъде сменено сегашното ръководство на КПКОНПИ и да се прикриват неспазвания на закона, декларации и др. Това желаят да бъде продължено, разкри адвокатът в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.

 

Във връзка с избирателно прилагане на закона имам клиент, който е забавил декларацията и в момента е в процедура на конфискация. Има и други политици , които не са подали декларации - Венцислав Асенов от ИТН, Георги Марков от ГЕРБ, Смиляна Николова, Силвия Николова от ИТН. Има от всички партии, посочи той.

 

Новият проектозакон не е съвършен, но трябва да бъде приет. Сегашната комисия трябва да бъде разделена на две категорично. И ако се появят хора със смелостта на Рашков, смятам, че влиянието на олигархията и на политически кръгове за корупционни практики ще бъде прекратено. Има умишлено забавяне на закона, за да остане старата комисия, за да продължи прикриването, обясни още той.

 

Обявиха се против Рашков за шеф на КПКОНПИ , защото може да правоприлага и да не се съобразява с определени олигархични и мутренски фактори, категоричен бе адв. Черногорски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 65482 |12.06.2022 Лена Бориславова отговори за компромата с премиера и на Слави . 0| 32721 |10.06.2022 Проф. Дичев за Трифонов: Болестен нарцисизъм или просто лудост? Гримасите му говорят за мирова скръб . 43| 36750 |04.10.2021 Оплюха Слави за Ники Василев от НДСВ, а Герджиков от кои е? . 29| 14590 |05.08.2021 Сашо Диков към Трифонов: Слез най-после от „тенекиения трон в Левски Г“ и макар по анцуг, седни с „грешниците“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads