Реклама / Ads
6| 6203 |20.11.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Елена Гунчева: Цацаров няма да бори корупцията и в КПКОНПИ

.
След като като главен прокурор не успя да вкара корумпирани политици и висши чиновници в затвора, сега Цацаров ще продължи внимателната си борба с корупцията на мястото на Пацо Терасо. Както и казах преди седмица, въртележката се завъртя и същите муцуни просто си смениха местата. И вместо да се ядосвам, се замислих какво ще се промени?
 

Нима Цацаров се бореше с престъпността, освен битовата такава?! Нима Пламен Георгиев свърши нещо на поста си? Да сте чули за осъден политик за корупция? Няма и да чуете. Повдигат се обвинения само на неудобните и тези, които са алчни и не са се отчели при вземането. И мислите ли, че управляващите ще позволят човек, когото не контролират напълно и не им е напълно верен, да заеме подобна позиция. Проблемът ни не са Цацаров, Гешев, Георгиев, Сульо и Пульо. Проблемът ни е в системата, която позволява открито да крадат и да се подиграват на народа.

 

ПРОСПЕРИТЕТ И ПРИ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ТОАЛЕТНИ И БИДЕТА

 

Борисов, след като от сутринта подпали джипката и започна да троши народни пари за гориво и охрана и да се вее по магистралата за селфита и видео, откри според него „модернизиран завод”. Всъщност това е цехче на завода за производство на тоалетни и бидета „Идеал стандарт-Видима”. Който съществува още отпреди 1989 година. А днес е Международният ден на тоалетната. И Борисов открива завод за тоалетни. Не може да се каже, че не е в крак със световните събития. Все по на ситно го дава. Сигурно скоро ще го видим в Белово по случай откриване на нова поточна линия за дамски превръзки или тоалетна хартия. Просперираме!

 

ПЕНСИОНЕРСКАТА МЕЧТА

 

Борисов изрази задоволство от това, че минималната пенсия догодина щяла да стане 250 лева. Това било „отколешна мечта”. Не знаех, че пенсионерите си мечтаят на месец да получават срещу десетилетия работа и удръжки, сума, три пъти по-малка от средствата, необходими за оцеляване според синдикатите и почти 100 лева по-ниска от линията на бедността. Ето това са мечти! А Борисов им ги сбъдва. Дали той или някой от правителството осъзнава как се живее с 250 лева на месец? Наглостта няма граници. Оградоха Сребърният фонд, профукаха парите за чиновници и автомобили, а сега обясняват, че няма пари за пенсии! И да са доволни, че са им изпълнили мечтата на пенсионерите.

 

БОРИСОВ – СПАСИТЕЛЯТ НА БОЛНИТЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН

 

Както и се очакваше при принципа АМН /ако мине номера/, след като видя бурното обществено недоволство, Борисов се появи образно казано, на бял кон, скара се бащински на вносителите и успокои всички, че законопроектът няма да се внася в Народното събрание. Интересно е, след като всички знаем как нищо не се прави без негово знание, как успява винаги да се разграничи. И защо никой не го пита защо не се обсъжда ПРЕДИ, а не след като стане факт законопроекта. Изпитаната тактика на Борисов е да създаде проблем, да се страхуват и паникьосват хората, а след това той да се появи като Спасител и да отмени проблема. ПР, достоен за племе в джунглата, но за съжаление действа и на Територията.

 

БУЛКА ИЛИ ГЛАВЕН ПРОКУРОР

 

„Дипломатичният” и „изящен” речник на Борисов отдавна вече не хвърля филолози и дипламати в нервни кризи. На фона на цялата държава, където всичко, събрано от кол и от въже, е станало я кмет, я министър, я областен управител, Борисов идеално се вписва в простоватата атмосфера на днешната българска политика. Днес обвини Президента, че на инат не подписал указа за Гешев. А БСП и Президента били „лицемерни и подли”, защото искали той да издигне кандидат за главен прокурор, а после да го обвинявали, че той го е назначил. Всъщност някой съмнява ли се, че Гешев е човек на Борисов!?! Той може да заблуди чиновниците в Брюксел, които не познават обстановката в България, но навързаните като свински черва български политици, прокуратура, съд и разни органи за борба с престъпността и корупцията, са ноторно известен факт. И да, всъщност Борисов си избра булка. И изискванията са като за булка – да се харесват, да се обичат, булката да го уважава и да му се подчинява. И когато му се прииска, той да я уважава. Нищо общо с функциите на главен прокурор, както си ги представят юристите и народа.

 

Елена Гунчева




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7869 |14.11.2019 Зинаида Златанова: Недостойно! Някой кандидаства да е Цацаров! . 13| 6885 |14.11.2019 Елена Гунчева: Сравниха Гешев с Исус! Кога ще го разпънат?! . 11| 13362 |07.11.2019 Елена Гунчева: Да живеят политпроститутките. Тяхно е настоящето на България! . 3| 6829 |16.10.2019 Елена Гунчева: Сталинке, ти се пребори!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads