Реклама / Ads
6| 6653 |17.03.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Хаджигенов: В разграбването на КТБ властта взе дейно участие

.
адв. Хаджигенов
Оставам с впечатление, че КТБ е била качена на Луната и цялата държавна власт все едно гледа с телескоп и вижда, че някой я краде тази банка, заяви по ТВ 7 адвокат Николай Хаджигенов. Същите тези държавни органи, прокуратура и БНБ, затвориха КТБ, същите те я разграбиха и позволиха тези неща, а сега се прави нов специален закон, за да се удовлетворят кредиторите. Кои кредитори, попита той.
 
Законът се създава с цел да се заметат окончателно следите. Създаде се безумна комисия в Народното събрание. Вежди Рашидов рева няколко месеца като ранен глиган и сега млъкна. Това за мен означава, че той си е решил проблема на 100 процента, т.е. на него му е все тая ще има ли специален закон или не, добави адвокатът.

Днес ще стане ясен окончателният текст. Има доста предложения. На практика се стъпва на съществуващ законопроект. Предвижда се основно да има прозрачност при продажба на имуществото. В края на миналата година бяха приети мерки, касаещи пряко имуществото и активите на КТБ, т.е. да не се разграбват и разпродават. Сега се установява, че е възникнал проблем с обезпеченията, каза депутаът от Реформаторския блок Петър Славов. Това не е специален закон, а промяна на съществуващ. Промените касаят висящите производства. Тезата, че със задна дата се вменяват задължения, не е правилна, поясни той.

Това си е специален закон, смята на свой ред адв. Хаджигенов. Това е димна завеса за пред обществото. Елате да видите, че ние правим нещо. На финала се оказва, че правят едни краставици и то криви. Властта се опитва да измие това, което направи. Не просто проспаха многомесечно разграбване на КТБ, а, според мен, властта взе дейно участие в това нещо! С димната завеса се опитват да скрият нещата, които направиха и вероятно нещата, които тепърва ще правят, защото вероятно все още има интересни активи в КТБ, каза още адвокатът.

Промените предвиждат временен синдик да влезе да наблюдава имуществото и да предприеме мерки за неговото опазване. Очевидно в БНБ нещата не вървят. Съгласявам се с упрека към институциите, на мнение е П. Славов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5615 |11.03.2015 Асен Генов във фейса: Протестът върна Борисов във властта . 45| 10489 |04.01.2015 Н. Хаджигенов: Трябва ни революция, с шутове ако трябва . 19| 5756 |29.10.2014 Д-р Найденов пред Фрог: Комунистическата снаха пречи на РБ за властта . 21| 8831 |14.10.2014 Адв. Екимджиев пред Фрог: Властта на Борисов във ВСС отслабва със съдебните реформи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads