Реклама / Ads
11| 11152 |17.03.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. д-р Мария Петрова: Срамно е да ви изправят пред „амбразурата“ за 1000 лв.!

.
Адв. д-р Мария Петрова
По Закон първата адекватна мярка е да се усили граничния здравен контрол. От всичко до тук не наблюдаваме такава тенденция. МВР мълчи, „Митници“ не проверява стоки, инспектори по границите няма. На летището контролът е по-скоро проформа. За ромите, които се прибрат от Италия, няма сила, която да ги постави под доброволна карантина.
 

Снощи и сватба с 350 човека щяха да вдигнат в Монтана…Чудно! Това казва пред BY LEXMEDICA NEWS адв. д-р Мария Петрова


Ето какво заявява още специалистът по медицинско право:


"Сега е моментът да се преосмисли в коя категория труд попадат медиците? Нещо, което от години говоря и може сега да се „извоюва“. Защото не виждам с какво миньорът е в по-голям риск от това, което виждаме ежедневно в болниците, но сега го дадоха и по телевизията. Това е работа на БЛС и компания – да му мислят!

 

Срамно е да се спекулира с някакви 1000 лева, при положение, че няма никаква защита за работата на медиците, а там, където ги има, не знаят как да ги ползват, как да ги събличат, след като са ги ползвали, за да не се заразят! Но вече цялото общество знае, че го правят, не защото това им е работата, а за „хиляда лева отгоре“. Тъп, евтин, дори долен полулизъм. Срамно е, ако се приемат тези пари! Цял живот никой не ви оцени, сега като ви пуснаха пред „амбразурата“, ви подхвърлиха 1000 лева! Стигат ли?!

 

Крайно време е БЗС да излезе с позиция, че денталните лекари не могат да работят в тези условия, а да не ги наблюдава само как коментират в социалните мрежи кой как се дезинфекцира, колко спешни им били пациентите и как видите ли, нямало проблем да си работят. Проблем има, при това колосален. За 5 лева отгоре е излишен този псевдо героизъм. Слава Богу има и трезво мислещи лекари, които се опитват да убедят масовката, да видим докога и как.

 

Доброволците добре да помислят, какво „доброволстват“, защото не може всеки, който му е скучно вкъщи, да се изсипва в Пирогов „да помога“. Епидемията не е шега работа и само добро намерение не стига! Изискват се знания, опит, организация! За личните предпазни средства не споменавам – за тях се подразбира!

 

Аз продължавам да работа, мисля да си наложа „карантина“ към социалните мрежи, ако не ви отговарям е защото съм мизантроп, хейтър или не ми е до вас, че много работа, много нещо.

 

А и последно до всички искащи да блеснат като правозащитници, притеснени за правата и свободите си… Хайде, това ще ви го спестя, че ще стане грубо.
Със здраве!"

 

Адв. д-р Мария Петрова, специалист по медицинско право

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 15956 |07.09.2019 Слави осмива и кастри Мария Габриел, НАП и ПИК . 6| 8086 |21.08.2019 Адв. Елена Гунчева: Духай, духай, Ветре - киберсигурността в ръцете на Марияна Николова . 4| 7434 |26.06.2019 Биляна Петрова: Отново искаха да ни направят капан и да ни вкарат в ареста . 11| 26586 |19.06.2019 Иванчева и Петрова: Има доказателства, че следовател е подхвърлил парите в колата ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads