Реклама / Ads
5| 6435 |08.11.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Марковски: Давността на престъпленията за приватизацията, трябва да бъде премахната

.
Източник: БГНЕС
„Има механизъм за премахване на давността на престъпленията, свързани с приватизацията“, категоричен бе адвокат Марин Марковски . Така той опроверга мнението на някои експерти, че това не е възможно. Нещо повече, Марковски призова да отпадне давността за престъпленията, свързани с приватизацията, защото загубите за гражданите са огромни.
 
„Действително около 30-36 млрд. са потънали. Това е огромно народно богатство. И тези, които имат самолети или яхти по пристанищата в Рим и в Испания с тези народни пари, трябва да получат заслуженото. Технически е възможно да се коригира законът – да се приеме, че по отношение на тези престъпления давност не тече. Разбира се, там е деликатно положението, защото има един текст в чл. 2, който казва, че винаги се прилага по-благоприятният закон. Няма пречка да се приеме, че по отношение на тези сделки това правило не действа“, посочи Марковски.

Според Марковски разкриването на приватизационните престъпления ще бъде лесно. „А всичките тези престъпления приватизационните са свързани с документация – те могат да бъдат разкрити. Тези документи се пазят. Тези документи винаги могат да бъдат разчетени внимателно от специалистите, да се разбере кой е извършил престъплението, и да го накажат. Още повече, че може да се потърси и промяна в Закона за отнемане на имуществата на имота, отнет по престъпен начин, като се включи и там възможността да бъдат насочени срещу тях искове за имуществена отговорност и превеждане на парите, които са откраднати в държавния бюджет“, каза още адвокатът. Управляващите вече работят по разписването на необходимите законодателни промени, за да бъде премахната давността за престъпленията, свързани с приватизацията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4021 |06.11.2017 ГЕРБ с 2 варианта за отмяна на давността за приватизационните сделки . 0| 3824 |30.10.2017 Загубите от киберпрестъпленията за година са за милиони левове . 1| 5102 |27.07.2017 Шефът на полицията призова очевидците на престъпленията да съдействат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads