Реклама / Ads
5| 4710 |16.01.2015 НОВИНИ

Адв. Марковски: Криминалистиката ни е на ниво XIX в.

.
Адвокат Марин Марковски Източник: Булфото
Съдебната реформа ще оправи работата. Тя е лекарството. За последните дни се извършиха 4 показни убийства. Това не е малко, но не е и много, ако си припомним едни други времена. Очевидно е, че страхът е станал начин на живот в България.
 
Това коментира журналистката Анна Заркова в сутрешния блок на Нова телевизия.

За съжаление реформата няма да се случи. Тя се използва за раздумка по студията. Какво, ако сменим състава на ВСС. Вече сме го правили. Но откъде ще намерим толкова ангели. Политическите подмазвачи ще започнат да се подмазват на Радан вместо на Цветан. Ще сменим софтуера – какво като го сменим, той винаги може да бъде заобиколен, заяви Заркова.

Ако искате да опитаме със ставането сутрин да ругаем полицаи и магистрати. Може да опитаме и по-нестандартен подход – да намерим честните измежду тях, да ги уважаваме и подкрепяме.

"Ако убийците бъдат хванати, престъпленията ще намалеят. За да стане това обаче, разследващите трябва да си вършат работата професионално и в съответствие със закона, следи винаги остават, просто трябва да се съберат доказателствата", каза адвокат Марин Марковски. Той разказа, че дори и при това студено време се оставя мириса на престъпника и той може да бъде доловен от обучени кучета. "За да се стигне до един убиец, има задължителни неща, които трябва да се направят", добави адвокатът.

 

Според него, в България се работи много примитивно, в тази област и като техника сме още в XIX век и за това е виновно ръководството на Министерството на вътрешните работи.

„Имаме мощни партньори, защо не потърсим помощ от тях, има разследвания, които са позорни и от тях трябва да се срамуваме”, каза още адвокатът. Той е категоричен, че съдията стъпва на доказателства и не може да направи нищо извън закона.

Марковски смята, че трябва да има специално подготвени хора в МВР, които да разследват и откриват следите, защото при всяко престъпление такива има. „Болката е, че в България убийствата са много, когато липсва правосъдие, убийците са насърчени от този факт”, каза още юристът.

Държавата е като майка, и когато нейните деца са палави, тя трябва да ги възпитава и подкрепя, завърши Марковски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4048 |09.01.2015 Повишават у нас нивото на сигурност по летища, пристанища и гари . 0| 4024 |23.12.2014 Нивото на реките се понижава в цялата страна . 3| 4102 |22.12.2014 Адв. Марковски: Да се увеличат санкциите за пияните шофьори . 1| 4068 |10.12.2014 Хасково остана без вода заради високото ниво на Марица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads