Реклама / Ads
2| 5841 |17.03.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Николай Хаджигенов: С "Поправката КТБ" властта замита кражбите си

.
Оставам с впечатление, че Корпоративна търговска банка (КТБ) е била качена на Луната и цялата държавна власт все едно гледа с телескоп и вижда, че някой я краде тази банка. Същите тези държавни органи - прокуратура и БНБ, затвориха КТБ.
 
Същите те я разграбиха и позволиха тези неща, а сега се прави нов специален закон, за да се удовлетворят кредиторите. Кои кредитори?!

Законът се създава с цел да се заметат окончателно следите. Създаде се безумна комисия в Народното събрание. Вежди Рашидов рева няколко месеца като ранен глиган и сега млъкна. Това за мен означава, че той си е решил проблема на 100%. Т.е. на него му е все тая ще има ли специален закон или не.

Това каза в студиото на TV7 адвокат Николай Хаджигенов, който заедно с депутата от Реформаторския блок Петър Славов дискутираха предстоящите промени в Закона за банковата несъстоятелност, целящи да се вкара временен синдик в КТБ.

"Днес ще стане ясен окончателният текст. Има доста предложения. На практика се стъпва на съществуващ законопроект. Предвижда се основно да има прозрачност при продажба на имуществото. В края на миналата година бяха приети мерки, касаещи пряко имуществото и активите на КТБ - т.е. да не се разграбват и разпродават. Сега се установява, че е възникнал проблем с обезпеченията", обясни Славов. Той е категоричен, че това не е специален закон, а промяна на съществуващ. "Промените касаят висящите производства. Тезата, че със задна дата се вменяват задължения не е правилна", добави депутатът.

За Николай Хаджигенов обаче това си е специален закон. "Това е димна завеса за пред обществото - елате да видите, че ние правим нещо. На финала се оказва, че правят едни краставици и то криви. Властта се опитва да измие това, което направи. Не просто проспаха многомесечно разграбване на КТБ, а според мен властта взе дейно участие в това нещо! С димната завеса се опитват да скрият нещата, които направиха и вероятно нещата, които тепърва ще правят, защото вероятно все още има интересни активи в КТБ", продължи адвокатът.

Петър Славов обясни, че промените предвиждат временен синдик да влезе да наблюдава имуществото и да предприеме мерки за неговото опазване. "Очевидно в БНБ нещата не вървят. Съгласявам се с упрека към институциите", каза още Славов.
"Каквито и закони да напишете, като има прокуратура, която работи за частни интереси, като има БНБ, което работи за лични интереси, ползата е никаква", обърна се Хаджигенов към депутата.

От думите на Петър Славов стана ясно още, че с промените се вменяват права на временния синдик, който да може да атакува сделки с трети лица и да връща активи на масата на несъстоятелността.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6628 |17.03.2015 Адв. Хаджигенов: В разграбването на КТБ властта взе дейно участие . 45| 10469 |04.01.2015 Н. Хаджигенов: Трябва ни революция, с шутове ако трябва . 15| 6611 |07.01.2014 Динко Дерменджиев - Чико: Надеждата ми за доброто на България е в Николай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads