Реклама / Ads
2| 8898 |15.10.2024 НАРОДЕН ГЛАС

България се прости с Кирил Маричков. Стотици изпратиха рок легендата в „Света София” /снимки/

.
Източник: Бояна Маркова
Стотици хора се събраха в храм „Света София”, за да почетат паметта на легендарния български музикант Кирил Маричков.
 

Мнозина от почитателите му, колеги и приятели дойдоха, за да изразят своята съпричастност и уважение към неговото творчество и принос към българската музикална сцена.

 

Сред тях са музикантите Иван Лечев, Стоян Янкулов - Стунджи, Ерсин Мустафов, с който изпяха "Не си сам".

 

.
.

 

„Рано беше“, сподели при пристигането си в храма колегата му от сцената и вокал на друга емблематична за родната рок група – Данчо Караджов от „Сигнал“.


.

 

Дойде и Богдана Карадочева и братя Аргирови.  

 

.

 

Много от присъстващите споделиха свои спомени за него, а музикални изпълнения, вдъхновени от неговото творчество, допълниха емоционалната атмосфера на събитието. „Той беше не само велик музикант, но и добър човек”, сподели един от присъстващите, който добави, че песните на Маричков ще останат вечно живи.


.
.
.

 

Траурни венци са изпратени от примата Лили Иванова и от министър-председателя Димитър Главчев, от Столичния общински съвет.


..

 

Кирил Маричков, роден на 30 октомври 1944 г., е известен български композитор, текстописец и изпълнител. Той е основател на популярната рок група „Щурците”, която оставя значителен след в историята на българската музика. Със своя уникален стил и незабравими мелодии, Маричков спечели сърцата на поколения почитатели. Неговите песни, като „Молитва”, „Ветрове” и „Светът е за двама”, се превърнаха в класики, които и до днес вдъхновяват и радват слушателите.



.

Неговата кариера обхваща повече от четири десетилетия, през които той не само че се утвърди като един от най-обичаните артисти в България, но и повлия на развитието на музикалната сцена в страната. Със своята творческа енергия и артистизъм, Кирил Маричков остави неизлечима следа в сърцата на феновете и в историята на българската култура.


.

В памет на Кирил Маричков, неговото наследство продължава да живее в сърцата на почитателите му и в българската музика.

 

.


.


.

                       

Снимки и текст: Бояна Маркова

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11024 |13.10.2024 Целият парк пред НДК огласен от звуците на стотици китари в памет на легендарния Кирил Маричков /видео/ . 13| 3054 |12.10.2024 Проф. Брусиловска: 80% от статистката е за Украйна - при война между демокрация и авторитаризъм, побеждава демокрацията . 22| 17897 |11.10.2024 Аламанов: Маг-Ясновидка срещу НПМГ. Сега разбирате ли, че ако не гласувате, зомбирани депутати приемат глупости?! . 0| 6378 |10.10.2024 Голям успех за българската поезия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads