Събота, 16 Декември 2017, 16:40
Frognews
1| 12586 |10.10.2017

Българка с награда на световен конгрес по ветеринарна медицина

.
Люба Ганчева
Ветеринарният лекар Люба Ганчева получи наградата Neext Generation Award от Световната Асоциация (WSAVA) в Копенхаген. Тя е наградена като медик, работещ в Румъния, тъй като северната ни съседка дава много по-големи възможности за реализация от родната България.

"Тази награда се основава на изключителни приноси на ветеринарен лекар, който е имал значително въздействие върху развитието на знанията относно причината, откриването, лечението и / или контрола на заболяванията на домашните животни", хвалят Люба Ганчева организаторите на международния форум.

 

Церемонията за откриването бе под егидата на принцесата на Дания Мари-Симон Калахан.

 

„Наградата ми е за онлайн списанието Ветеринари на Балканите ( Vets on The Balkans) - www.balkanvets.com. През 2015 г. го създадох.  Списанието има различни секции като новини, срещи, клиники, факултети. Основната точка на списанието е раздела "Клинични случаи", където ветеринарните лекари от региона (включително тези страни: България, Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Хърватия, Словения) споделят своя опит и знания. Тъй като получих много случаи, отделих различни секции като "Изображения". "Кардиология", "Дерматология", "Ендоскопия", "Ортопедия и неврология". В продължение на една година списанието стана доста популярно и сега има 9000 посетители и 12 000 сесии. Представям повече от 90 случая на високо професионално ниво. Списанието е медиен партньор на EEVC (ветеринарна конференция на Източна Европа), SRDV (румънското ветеринарно дерматологично дружество), SRMF (Румънското общество на козметичните лекарства), AMVAC / RoSAVA, TSAVA, CSAS Хърватска малка животинска секция, RoVECCS (Румънска ветеринарна асоциация и асоциация за критични грижи), Румънската асоциация по офталмология, SAVAB Belgium Association for Small Animals”, обяснява Люба Ганчева.

 


Тя е избрана също така за посланик на IV латиноамерикански конгрес по ветеринарна дерматология 2018, за да популяризира и разпространява информацията от конгреса.

Тази година 42 Световен конгрес на WSAVA ( World Small Animal Association) се провежда заедно с 23 Европейски конгрес на FECAVA. Конгресът обикновено се състои през октомври и се редува през три региона - Азия и Океания, Европа, Близкия изток, Африка и Америка.

 

Коя е Люба Ганчева

 

Завършила е ветеринарна медицина в Лесотехническия университет в София през 2011 г. В продължение на 2 години работи в Букурещ, Румъния.

 

Завършила е магистърска степен (2012-2014 г.), специализирана в областта на инфекциозните заболявания в университета "Тракия" със седалище в  Стара Загора.

 

 

Нейната  дипломна работа е "Клинично проявление на бурцелоза при кучета, причинено от Brucella Canis". Провела е статистически изследвания на болестта на Балканите. По това време е получила покана да бъде оратор на Румънския годишен конгрес, организиран от AMVAC / RoSAVA / FECAVA през 2013 година. Година по-късно получава втора покана за говорител на тема "Антимикробни средства в нашата практика, как да се използва и да се спре използвайки ги".

 

Люба Ганчева е дъщеря на художника на Фрог нюз Тони Ганчев. Внучка е на проф. Марин Ганчев, един от най-известните български ортопеди и травматолози.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Гeниaлнo! Πpoĸypaтypaтa и KOHΠИ oтĸpиxa „Koлyмбoвoтo яйцe“* зa peвизия нa пpивaтизaция 2| 2697 |15.12.2017 . Комарницки призова Пеевски в ”Съдебен спор” при Нана 3| 2856 |14.12.2017 . Мартин Димитров: Държавата се проваля и е на път тотално да се провали по делото КТБ 15| 3827 |13.12.2017 . Кощунство! Мутри удариха с яйца майката на убития командос Шарков под прозорците на Борисов 9| 10996 |13.12.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах