Реклама / Ads
0| 3399 |09.01.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Емил Соколов: ПП и ДБ ще загубят местните избори, ако се коалират с ГЕРБ-СДС

.
Емил Соколов
В своя профил в социалната мрежа Фейсбук анализаторът Емил Соколов написа, че има реална опасност ПП и ДБ да загубят местните избори, ако се коалират с ГЕРБ-СДС.
 

Анализаторът Емил Соколов посочва, че няма никакви краткосрочни или дългосрочни ползи от съставяне на правителство с третия мандат, защото според Соколов всяко взаимодействие с ГЕРБ-СДС е обречено на провал, тъй като не може да им се има доверие. 

 

Ето пълния текст на публикацията на Емил Соколов:

 

Ако третият мандат отиде в ДБ и ПП се съгласи да подкрепи такова правителство заедно с ГЕРБ, ПП и ДБ категорично губят местните избори. А след няколко месеца, когато все пак се стигне до парламентарни избори, ще изгубят и тях с още по-голяма преднина за ГЕРБ. С други думи, няма никакви краткосрочни или дългосрочни ползи от правителство с третия мандат.


Знам, че имаме нужда от правителство, но всяко взаимодействие с ГЕРБ е обречено на провал. Причината е много проста - на ГЕРБ просто няма как да се има доверие. Нищо не ги спира да гласуват с БСП и ДПС в Народното събрание срещу всяка предложение, което засяга корупционните им интереси. А от скоро и Радев пее в един хор с Борисов и връчването на третия мандат на ДБ няма да е някакво държавническо решение, а просто инструмент да ги вкара в кошарата. Ако ГЕРБ подкрепят правителство на ПП и ДБ, това ще е в ущърб единствено на последните, а не на ГЕРБ.


Припомням, че на последните избори и ПП и ДБ се явиха с обещание да държат ГЕРБ далеч от управлението. Ако смятат, че ситуацията се е променила, трябва да потърсят мандат от избирателите на едни нови избори и ясно да комуникират плановете си. На Христо Иванов този момент му убягва, но не виждам причина ПП да се води по акъла му.
Историята е показала, че историческите компромиси се наказват най-много от избирателите




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3912 |17.11.2022 Емил Соколов: Цяла вечер ГЕРБ, БСП и ДПС преправят изборния кодекс, за да подготвят подмяната на изборите . 0| 7726 |24.03.2022 Емилиян Гебрев: Едно войнишко копче, една клечка кибрит не сме изнесли за Украйна и Русия . 14| 6980 |22.02.2022 Историкът Емил Соколов: Ами ако руснаците в няколко града по Черноморието решат да се отцепят от България . 17| 24634 |14.02.2022 Емилия Милчева: Как Борисов се самопровъзгласи за елит...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads