Реклама / Ads
0| 7768 |24.03.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Емилиян Гебрев: Едно войнишко копче, една клечка кибрит не сме изнесли за Украйна и Русия

.
Емилиян Гебрев
Няма износ на българско оръжие директно за Украйна, Това заяви бизнесменът Емилия Гебрев. Той потвърди за планов износ в Индия и някои европейски страни.
 

Има случаи, в които съм отказвал доставки за стотици милиони. Имаше едни доставки за Близкия Изток и ги прекратихме. Трябва да има морал. Мога да заявя, че ръководителите на заводите в нашата страна са морални и отговорни хора. Никога не съм изнасял за Русия. Едно копче или една клечка кибрит не е изнасяна за Русия, посочи той.


Ние бяхме член на Варшавския договор. И тогава са доставяни оръжия за бившия СССР. Във всички бивши републики има такова въоръжение, обясни той.


В Междуведомствената комисия, в която влизат водещи министерства, се вземат решенията. Така той отговори на въпрос дали новата власт е поискала нещо от него. Нещата в момента са коректни. След като десет години си позволяваха да унищожават заводи от стратегическо значение, какво да говорим, допълни той.


В страната има специализирани структури, които трява да кажат за покушението срещу мен. А в тези седем години срещу нас има тотален натиск. Човек с четири завода го правят ОПГ. Когато си ръководител на ОПГ нямаш право и на лично оръжие, каза още Гебрев.


Напълно е възможно е да съм поръчка на Кремъл. Но и българските власти са били защитници на това, което се е случило. Те са се опитвали да замажат. Благодарение на външни разследвания се стигна до разясняване на въпроса. Нашите власти са участвали в защита на това нещо - знаете за Южен поток, за връзката с Гърция. Това са случки, които всеки ден ще ни заливат, коментира оръжейният търговец

 

Не е за вярване , че след 7 години нещо се случва. Но докато не се промени ВСС, няма да се промени и прокуратурата. Хората се вдъхновят от "специализиран съд, специализирана прокуратура", но сякаш не разбират за какво става дума. Стотина прокурори участват в някакви игри, другите са прекрасни хора, бе неговият коментар за смяната на Иван Гешев.

 

Когато купувах имота по морето бяха едни поляни. Закупил съм го преди 30 години. Това не е басейн, а пластмасов леген, който е отнасян три пъти от бурите, обясни той за имота си по Черноморието, обясни Гебрев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 11699 |07.12.2021 Полина Паунова: Убиването на медии започва с едно ”гъди гъди” от властта . 17| 68684 |06.12.2021 Карбовски към Блъсков: Редно е да ви е срам . 5| 4261 |07.09.2021 Психолог: Селфи на 36 м височина на стрела или нежелание да се ваксинираш е едно и също . 29| 26881 |12.08.2021 Григор Лилов: ИТН и ГЕРБ вече играят заедно – блокират връчването на следващ мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads