Реклама / Ads
1| 6968 |12.10.2016 НАРОДЕН ГЛАС

ФРОГОКО: Д-р Гелев сложи фалшив параф на Колективния трудов договор?

.
д-р Георги Гелев
Валидността на колективния трудов договор, който бе подписан на 10 октомври т.г. между здравния министър Петър Москов, организациите на работодателите, работниците и служителите, осъществяващи дейност в икономически сектор „Хуманно здравеопазване”, е под въпрос. Това се вижда от самия договор, тъй като не е подписан от всички организации, участващи в преговорите.
 

Несъгласие с контракта са изразили Българска асоциация на търговците на едро с лекарства – КРИБ, Национално сдружение на частните болници – АИКБ, както и Национална асоциация на работодателите от здравеопазването – БСК. Опит да бъде пробутан договора има от д-р Георги Гелев, който се е представител като част от БСК и съответно се е застъпил за инициативата.

 

„БСК не е представлявана от д-р Георги Гелев, освен ако не го е упълномощил д-р Димитров. Общинските болници не са участвали в преговорите. Били са на подписването някакви неясни структури, които не представляват бранша”, заяви Фрог нюз изпълнителният председател на БСК Божидар Данев.

 

Медията ни се свърза с д-р Димитър Димитров, представляващ БСК. Той бе категоричен, че не е давал пълномощно на д-р Гелев.

 

Че е нелeгитимен подписа на директора на Столичния център за спешна медицинска помощ се вижда и от липсата на печат върху парафа.  Лекари предполагат, че д-р Гелев се е опитал да направи услуга на някого. Но на кого? Най-вероятно на своя спасител д-р Петър Москов. Припомняме, че когато д-р Таня Андреева бе здравен министър, шефът на столичната спешна помощ бе уволнен. Служебният министър д-р Мирослав Ненков го върна на работа и д-р Петър Москов го задържа въпреки многобройните пропуски в Спешна помощ.

 

По време на подписването на колективния трудов договор д-р Москов се е споразумял с подкрепящите го организации да се увеличат заплатите на здравните работници. "Това, което подписваме, гарантира увеличение на минималните прагове на трудови доходи в здравната система", обясни здравният министър Петър Москов.

Той поясни тогава, че увеличението на минималните осигурителни прагове в различните специалности и различните видове персонал средно е между 15 и 30% - това са договорени минимални прагове, под които не може да се пада.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5563 |12.10.2016 Фрогоко: Новият ректор на МУ спуснат от проф. Начев? . 1| 15753 |11.10.2016 Фрогоко: Шефката на „бежанския съд” напуснала, след проверка на робатата й . 2| 10688 |06.10.2016 ФРОГОКО: Проф. Начев или доц. Ангелов поемат Медицинския университет?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads