Неделя, 25 Юни 2017, 08:26
Frognews
1| 4467 |12.10.2016

ФРОГОКО: Д-р Гелев сложи фалшив параф на Колективния трудов договор?

.
д-р Георги Гелев
Валидността на колективния трудов договор, който бе подписан на 10 октомври т.г. между здравния министър Петър Москов, организациите на работодателите, работниците и служителите, осъществяващи дейност в икономически сектор „Хуманно здравеопазване”, е под въпрос. Това се вижда от самия договор, тъй като не е подписан от всички организации, участващи в преговорите.

Несъгласие с контракта са изразили Българска асоциация на търговците на едро с лекарства – КРИБ, Национално сдружение на частните болници – АИКБ, както и Национална асоциация на работодателите от здравеопазването – БСК. Опит да бъде пробутан договора има от д-р Георги Гелев, който се е представител като част от БСК и съответно се е застъпил за инициативата.

 

„БСК не е представлявана от д-р Георги Гелев, освен ако не го е упълномощил д-р Димитров. Общинските болници не са участвали в преговорите. Били са на подписването някакви неясни структури, които не представляват бранша”, заяви Фрог нюз изпълнителният председател на БСК Божидар Данев.

 

Медията ни се свърза с д-р Димитър Димитров, представляващ БСК. Той бе категоричен, че не е давал пълномощно на д-р Гелев.

 

Че е нелeгитимен подписа на директора на Столичния център за спешна медицинска помощ се вижда и от липсата на печат върху парафа.  Лекари предполагат, че д-р Гелев се е опитал да направи услуга на някого. Но на кого? Най-вероятно на своя спасител д-р Петър Москов. Припомняме, че когато д-р Таня Андреева бе здравен министър, шефът на столичната спешна помощ бе уволнен. Служебният министър д-р Мирослав Ненков го върна на работа и д-р Петър Москов го задържа въпреки многобройните пропуски в Спешна помощ.

 

По време на подписването на колективния трудов договор д-р Москов се е споразумял с подкрепящите го организации да се увеличат заплатите на здравните работници. "Това, което подписваме, гарантира увеличение на минималните прагове на трудови доходи в здравната система", обясни здравният министър Петър Москов.

Той поясни тогава, че увеличението на минималните осигурителни прагове в различните специалности и различните видове персонал средно е между 15 и 30% - това са договорени минимални прагове, под които не може да се пада.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Сииноптик: Планувайте летния си отпуск след 20 юли 0| 4381 |23.06.2017 . Само във Фрог: МВР се тресе от седем корупционни сигнала, шефове ги покриват 4| 9223 |22.06.2017 . Кешът до 1000 лв. е с ефект на бомба, в услуга е на банки и богати 7| 8670 |23.06.2017 . Икономистът К. Парамов: На България и трябва генерал Пиночет 13| 9588 |23.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах