Реклама / Ads
2| 10688 |06.10.2016 НОВИНИ

ФРОГОКО: Проф. Начев или доц. Ангелов поемат Медицинския университет?

.
проф. Генчо Начев
Очевиден е конфликтът между сегашния ректор на Медицинския университет в София проф. Вихра Миланова и предшественика й проф. Ваньо Митов. Той се вижда от интернет страницата на висшето учебно заведение, откъдето става ясно, че бившият титуляр на МУ иска оставката на наследничката си. Процедурата за това е задействана от него, независимо че тя я оспорва в съда.
 

Най-вероятно проф. Миланова ще бъде сменена. За неин последовател се спряга името на директора на болница „Света Екатерина” проф. Генчо Начев.

 

Фрог нюз се свърза с него, като той отрече да е мераклия за мястото  на психиатърката. 

„Никой никога не е говорил с мен на тази тема, тъй като всички знаят, че аз не бих приел такова нещо. Мисля, че има възрастова граница. Така че аз не отговарям на условията. Ще направя 65, а за ректор трябва да съм под тази възраст”, обясни проф. Начев.

 

Дали обаче възрастта е препъникамъкът за него?! Фрогнюз се свърза с довчерашния министър на образованието проф. Тодор Танев, който разясни:

„Има правило, че лицето, което кандидатства за ректор на ВУЗ, по време на мандата си, не трябва да навършва пенсионна възраст. Има практики обаче желаещите да са ректори, да бъдат избирани независимо наближаващата възраст за пенсия. Презумпцията е, че те имат право още 2 години да бъдат избирани за преподаватели, следователно могат да останат на работа до 67 и да са ректори. Ако даденото лице го избере Факултетния съвет и Академичния съвет, може да остане за 1 година и след това още една година. Лимитът е до 67. Това важи за деканите и за шефовете на катедра”.

 

Освен проф. Генчо Начев за ректор на МУ се спряга и името на настоящия директор на Александровска болница доц. д-р Костадин Ангелов. На него възрастта не му пречи да оглави МУ, тъй като е на 39. Дали обаче той е най-подходящият за мястото на проф. Миланова? Негови колеги твърдят, че от Александровска болница по време на мандата му са си тръгнали големи имена в медицината.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 9878 |05.10.2016 Фрогоко: Удариха „непоклатимия” ексректор на МУ заради наследничката му? . 0| 3610 |05.10.2016 Проф. Пилософ: Няма подмяна на решения на Обществения съвет на Фонда . 3| 10439 |05.10.2016 Проф. Близнашки: Провалът в ООН вещае конфликти в правителството . 0| 5342 |03.10.2016 Кр. Величкова за Фрог: Проф. Пилософ еднолично решава кое дете ще се лекува

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads