Реклама / Ads
1| 15734 |11.10.2016 НОВИНИ

Фрогоко: Шефката на „бежанския съд” напуснала, след проверка на робатата й

.
Елена Тодорова
Шефката на Районния съд в Свиленград, известен още и като „бежанския съд” Елена Тодорова е напуснала доброволно и скоропостижно поста през юли т.г., след цялостна проверка на работата й, научи Фрог нюз.
 

Тодорова депозира оставка във ВСС  в началото на юли т.г. Мотивът- лични причини. ВСС  я освободи на 14 юли от поста. Според запознати срещу Тодорова е имало цялостна проверка. Тя била провокирана от сигнали на нейни колеги-магистрати. До този момент резултатът от проверката старателно се укрива. В същото време няма образувано дисциплинарно или наказателно дело. Подозрение буди защо тогава Елена Тодорова сама си е подала оставката.  Съдът в Свиленград е известен като „бежанския съд”, заради постоянните дела за незаконно преминаване на границата. На съда бе направена проверка на системата за случайното разпределение на делата, която също показа проблеми. На своя глава съдиите там преразпределяли вече разпределени от системата дела. Това стана по време на управлението на предшественика на Тодорова Христо Георчев , който след нейната оставка отново стана временно изпълняващ длъжността.

 

През 2013 г. двамата бяха кандидати за поста шеф на съда в Свиленград, но ВСС  предпочете дамата, която дойде от съда в Елхово. При представяне на концепцията си Георчев  изнесе интересна информация за рекетирането  на нелегалните имигранти от адвокати. Той обясни, че при завеждането на дела срещу имигрантите на тях им се назначават служебни адвокати, а разходите за защитата се поемат от държавата. Въпреки това някои от адвокатите искали пари от чужденците. Той подкрепи подозренията си, че с някои от чужденците най-вероятно се злоупотребява и ги карат да подписват документи за наемане на адвокати, като разказа за случай как в 2 часа през нощта граничната полиция залавя група от 15 алжирци, а малко по-късно се оказва, че те вече са си упълномощили адвокати. Цялата кариера на съдия Елена Тодорова е минала край границата в Елхово и Свиленград.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 10668 |06.10.2016 ФРОГОКО: Проф. Начев или доц. Ангелов поемат Медицинския университет? . 2| 9858 |05.10.2016 Фрогоко: Удариха „непоклатимия” ексректор на МУ заради наследничката му? . 1| 7345 |30.09.2016 ФРОГОКО: Може пак да има фиктивна продажба на банки . 0| 4875 |30.09.2016 ФРОГОКО: За 1-ви път американски травматолози оперират с БГ колеги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads