Реклама / Ads
15| 11030 |12.10.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Харалан Александров: Борисов си върна властта, като се скара, майстор е на пируети

.
Харалан Александров
Страхът на хората беше употребен за политически цели. Много глупава, много незряла реакция. Глупост е да не можеш да различиш поръчково убийство от психоатака. Става дума за безскрупулна манипулация с чувствата на хората. Тези , които го направиха се изключват от групата на почтените хора.
 

Това каза социалният антрополог  Харалан Александров по БНТ по повод убийството на Вероника и последвалите реакции.

 

Подведоха медиите по света. Те включиха на режим на нахокване, на мъмрене.  Беше печеливш ход на премира с мъмренето. Модерният свят работи с ДНК експертиза. Това не беше чуто. Стигна се до самопризнания на родителите на момчето. Да откажеш да приемеш фактите е тежък регрес, тоталитарно състояние на ума. Всеки чрез своя профил във Фейсбук си има министерство на истината. Тепърва трябва да си даваме сметка за нейните поражения. Борисов добре го направи като каза, че медиите са власт.  

 

Тази власт на публичността е най-безнаказаната и безотчетна. Започва да става най-опасната. Превръщаме се в жертви, защото живеем в изолирани балони. За това и сблъсъкът с реалността е толкова тежък. Вижте профила на това момче-един симпатяга. Но когато живееш в реалния свят-фалираш и катастрофираш по най-опасния начин.

 

Борисов беше много критичен. Беше танц на ръба. Върна си властта като се накара на всички. В момента доста стабилно присъства на сцената. Той е майстор на тези пируети.

 

Катастрофичните фантазии, на които се отдаваме, нямат нищо  общо с реалността.  Не трябва да бъркаме ромските въпроси  с проблема на гетото. Ако събереш сили и излезеш от гетото, ставаш мургав българин. На тези хора много им се радваме. Много трудно е да се напусне гетото. Трябва специална политика. Това ще отнеме време. Много трудно е да избереш да си социален работник. Истинската и почтена работа е там, вътре на територията на гетата. Има страшно много таланти в тези общности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8368 |25.09.2018 Огнян Гърков за Фрог: Ръкостискането Борисов-Тръмп - васално-слугински манталитет . 14| 12734 |15.09.2018 Бонев: Веднъж Борисов ни злепостави, сега пак драпа за ООН . 25| 31613 |15.09.2018 Българи от страната и чужбина започват протест за оставка на Борисов . 17| 15255 |11.09.2018 Проф. Димитър Иванов: Борисов говори за светло бъдеще, но гневът чука на вратата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads